Spillerprofil: Trondúr Mikkelsen – Ryger

Spillerprofil: Trondúr Mikkelsen

Foto: Stig Håvard Dirdal

Trondúr Mikkelsen lever og ånder håndball. Siden ungdomsårene, har han spilt for ulike nordiske håndballklubber både på Færøyene, i Danmark og nå i Norge. I dag er han også å finne på Færøyenes landslag. Men viktigst av alt: Han er spiller nr. 10 for Ryger.

Søndag 13. oktober kl. 17:00 tar Ryger imot Falk HK. Kampen spilles i Stavanger idrettshall.

Vi takker Rinka som stiller opp som sponsor for Rygers nr. 10, Trondúr Mikkelsen.

Mikkelsens håndballkarriere startet i Tórshavn, Færøyenes hovedstad, hvor han også er født og oppvokst. I ungdomsårene spilte han for håndballklubben Neistin, og som 17-åring flyttet han til Danmark for å spille gutter 18 for Skjern og senere for Nyborg i 1. divisjon. Krigeren fra havgapet ble også tatt ut på Færøyenes landslag i kvalifiseringen til EM noe han er stolt av

Jeg er veldig stolt av å bli tatt ut på landslaget. Det er gøy å spille med så mange færinger som elsker håndball, og, ikke minst, å få spille mot store nasjoner. Det er en god måte å vise seg frem i håndballverdenen.

Rygers nr. 10 har hatt en bratt læringskurve på landslaget og forteller at han har lært mye av å spille mot lag på høyere nivå. Mikkelsen har i landslagssammenheng spilt mot nasjoner som Tyskland, Tsjekkia, Ungarn, Russland, Italia, Latvia og Luxemburg.

Det var imidlertid ikke helt tilfeldig at Mikkelsen skulle bli håndballspiller. Færøyingen spilte fotball frem til han var 16 år, men røper at hans mor hadde innflytelse på at det til slutt skulle bli håndball. Han legger videre til: «I tillegg følte jeg at jeg var bedre i håndball en fotball».

Her «hjemme» i Stavanger er Mikkelsen bakspiller for Ryger HK. Han har tidligere spilt for Viking, og nå gleder han seg over Ryger-prosjektet og sier han har stor respekt for satsningen:

Jeg har mye respekt for at man prøver å satse på et godt konsept som Ryger. Og, ikke minst, å ha det ambisiøse målet om å få klubben opp på det høyeste nivået her i Norge. Det betyr mye for meg at Ryger-prosjektet er så ambisiøst.

Til tross for at det har vært en tøff sesongstart for laget, er målet nå å vinne hver kamp fremover: «Akkurat nå er det litt vanskelig å si om vi rykker opp ettersom vi har tapt fem kamper. Men målet nå er å vinne alle kampene fremover, og komme så høyt opp som mulig. For å kunne nå dette målet vil det være viktig at vi klarer å forberede oss godt før hver kamp slik at vi er klare til opprykk neste sesong».

Tøft nederlag forrige søndag

Forrige søndag møtte Stavanger-laget Follo HK i Stil Arena. Dessverre ble det et nytt tap for Ryger der stillingen endte 32-29. Når vi spør Mikkelsen om å kommentere kampen, ler færingen litt oppgitt og sier «Vi skal bare ikke ligge bak med 10 mål». Han fortsetter «Hvis vi ikke hadde hatt så mange dårlige minutter versus gode, hadde det nok gått vår vei. Vi taper rett og slett for stort i perioder».

Til tross for noen dårlige perioder i kampen mot Follo, hyller Mikkelsen likevel både innsatsen til og moralen blant Ryger-spillerne:

Den gode tingen er at vi ikke mister hodet. Vi hadde en sjanse til å komme tilbake noe som vitner om at det er god innsats og moral på laget.

Rygers nr. 10 ser derfor veldig positivt på kampen mot Falk på førstkommende søndag:

Nå på søndag må vi ikke gjøre så mange tekniske feil og ha så mange dårlige perioder. Vi må spille sikkert og stå bra i forsvar. Vi må gjøre det bra foran målet slik at alt ikke henger på keeperne våre. Vi går selvfølgelig inn for å vinne!

– og det håper selvsagt alle Ryger-supporterne også!

10 kjappe med Rygers nr. 10

 1. For de som ikke kjenner det personlig, beskriv deg selv med tre ord
  Engasjert, ambisiøs og fleksibel.
 2. Hvordan vil dine lagkamerater beskrive deg?
  De vil nok beskrive meg som en temparamentfull person på trening. Noen ganger kan jeg kanskje bli litt sur.
 3. Hvordan vil dine motstandere beskrive deg?
  Jeg håper de beskriver meg som en farlig spiller i angrepet.
 4. Hvorfor venstreback/midtback?
  Da har du ballen mest (ler). Nei, jeg vet egentlig ikke. Mamma bestemte vel det. Hun spilte venstreback selv.
 5. Hva er ditt beste håndballminne?
  Det tror jeg må være å spille landslagskamp i Kiel mot Tyskland – det var et stort øyeblikk.
 6. Hvis det ikke var håndball du skulle satse, hva hadde du gjort i stedet?
  Da tror jeg at jeg hadde satset fotball. Pappa ville jeg skulle bli fotballspiller.
 7. Hva har vært din største utfordring på banen, og hvorfor?
  Kanskje at jeg spiller for risky en gang i blant som kan gjøre at man fort gjør en teknisk feil eller skyter for fort.
 8. Hvordan er det for deg å være et forbilde for andre?
  Det har jeg faktisk ikke tenkt så mye på. Hvis noen har meg som forbilde, er jeg selvfølgelig veldig stolt av det. Det gir meg motivasjon til å jobbe videre og gjøre alt jeg kan for å bli et bedre forbilde for andre.
 9. Hvis du kunne dratt tilbake i tid og gitt Trondur 16 år et råd, hva hadde det vært?
  Go for it og sats hele butikken på det du brenner for. Det tror jeg hadde hjulpet meg da jeg var 16.
 10. For å bli ekstra godt kjent med deg, nevn én ting få vet om deg.
  Jeg er opprinnelig venstrehendt.