#1 – Ypma – Ryger

#1 – Ypma

Simon kom til Stavanger og Viking for to år siden og hadde da sammen med resten av klubben en drøm om spill i Rema 1000 ligaen. Nå venter spill på øverste nivå for både han og Viking.

Med sine 21 år blir Ypma en ung målvakt på toppnivå. Målet for både Ypma og resten av det unge Vikinglaget må være at nye steg på utviklingstigen tas og at vi kan by flere av våre konkurrenter kamp om poengene. Skal vi lykkes med det er vi avhengig gode målvakter.

Foto: Trine Nessler Wichmann

Etter å ha vært lagets førstemålvakt i debutsesongen fikk unggutten større konkurranse om keeperplassen i fjorårssesongen når Ole Andre Lerang gjorde comeback. Når Lerang ble skadet fikk Ypma mer ansvar og sammen med vikarmålvakt Zivojin Ilic var målvaktsduoen og etterhvert trioen (når Olli ble skadefri) en stor bidragsyter til at opprykket ble sikret.
Kampen som nok huskes best var bortekampen mot Lillestrøm når Ypma kom inn og var med på den utrolige snuoperasjonen som i realiteten sikret opprykket.

https://www.vikinghk.no/spiller/1-simon-akesson-ypma/

Simon har dette å si om sesongen som kommer
Det kommer til å bli en tøff sesong der alle poeng kommer til å være viktige for oss. For meg og flere andre på laget er det første gang på øverste nivå og vi gleder oss til å vise hva vi er gode for.

Foto Svein Erik Fylkesnes

Det står iallefall ikke på treningsiver og vilje når det gjelder Simon. Han er en hardtarbeidende ung målvakt som vi neste sesong håper å se like glad som på bildet her,