10 målsseier i byderbyet – Ryger

10 målsseier i byderbyet

Etter en jevn førsteomgang og 14-14 på resultattavla der SIF «plaget» oss kanskje mer enn nervøse hjemmepublikummere ønsket så sank pulsen fort i 2. omgangen. Et solid forsvar og et SIF lag som gikk tomme for krefter gjorde andre omgangen til parademarsj inn til seier 32-22.

Trondur og Helgi stopper SIF.

Det ble ingen stor håndballkamp i Stavanger Idrettshall. Det var to «rustne» lag som bar preg av en lengre periode uten kamper og med treningsnekt i oppkjøringen grunnet corona og kun en treningskamp på nesten 8 uker så kunne vi kanskje ikke forvente noe annet.

Jonas i farte

Lagene byttet på å føre de første 15 minuttene. Utover i omgangen fikk vi en liten ledelse og var oppe i 3 mål og det var tegn som tydet på at vi kunne få ei luke inn mot pause. Men SIF gav svar på tiltale og kom tilbake og sikret uavgjort like før pausesignalet gikk.

I andre omgang fikk vi satt vår gode standard bakover. SIF kom nesten ikke til avslutninger og de som kom stod Trygve Johan Fresvik Jensen bakerst og plukket en etter en. På motsatt side viste også Robart Jansen godt spill og var en sterkt medvirkende årsak til at SIF gikk til pause med uavgjort.

Lars Henrik Hygen sikker i avslutningen

I idrett deles det ikke ut stilkarakter, kun poeng som telles. Utbytte av gårsdagen ble derfor så god som det overhodet kunne bli. Ikke minst gledelig at vi hevet oss i andre omgang og viste de kvalitetene som gjorde at vi slo Sandnes hjemme og tok poeng borte mot Follo.

Trondur viste at formen etter de gode landskampene på Færøyene i januar er intakt og satte 9 spillemål bak Jansen i SIF målet. Trygve Johan Fresvik Jensen som er hentet inn som erstatter for Ole Andre Lerang viste hva han er god for og tok med seg blomstene fra Musesgatens blomster på flyet hjem til Bergen som tegn på vår bestemann. Kjekt å se Eirik Hiim Torjussen tilbake i Storhallen og så selvsagt gledelig når unge Herman Haver på slutten av kampen noterer seg for sine to første Vikingmål.

Trygve Jensen viste hjemmepublikummet at han kan erstatte Ole Andre Lerang

Et skår i gleden var skaden til Chris i det som trolig er brukket nese. Også Jonas Løge måtte ut midtveis i 2. omgang med overtråkk. Håper vi snart ser begge på trening og i kamp igjen.

Hermann Haver med sine to første scoringer.
Foto Nanco Hoogstad

Svært gledelig med 850 tilskuere i en tid med mye sykdom og der fortsatt mange er hjemme. Med hockeykamp noen meter foran og med Solas E-cup kamp noen timer før så var konkurransen om publikummet stort.
Det gir inspirasjon nå så mange kommer på et lokaloppgjør i 1. divisjon.

Neste kamp er borte mot Herulf Moss søndag.