17.10.2007 og 04.12.2016 – Ryger

17.10.2007 og 04.12.2016

For 25 år siden var det klassikere når Sandefjord tok turen til Stavanger for å møte Viking og SIF. Den gang var det som oftest kamp om de gjeve pokaler. Søndag er det en ny kamp som betyr mye, ikke om pokaler, denne gang om hvem som skal ta juleferie på 2. plass i 1. div. Det har vært mange tøffe dueller mellom lagene, men ser vi tilbake så skal ikke Sandefjord bare overvinne favorittstempelet, de kommer også med en dårlige statistikk i kampbaggen.

Alle kamper lever sitt liv, men i inngangen til en så spennende kamp må det være lov å kikke tilbake på tidligere oppgjør. Vi ser da at Sandefjord har et aldri så lite Stavangerkompleks. En rask kikk gjennom terminlister så finner vi at sist gang Sandefjord vant en kamp i Stavanger 17.10.2007. Den gang het det Postenligaen og på hjemmelaget finner vi rekrutt trenerne Jo Svendsen og Erik Rafoss. Vi finner vår målvaktstrener Ole Andre Lerang og assistent Martin Frandesjø. Her ser dere kampfakta fra siste kamp Sandefjord vant i Stavanger.

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=5731859

14. september 2020. Viking slår Sandefjord
Foto Hans Lie

Hjemme i Jotunhallen har det blitt flere seire, men også på bortebane har vi hatt et godt tak på vestfoldingene. Sist Sandefjord vant var 4. desember 2016, da spilte begge lagene i 1. divisjon. På laget den gang var to av dagens spillere med, Sindre og Mathias med, mens Ole Andre Lerang voktet målet. På Sandefjordlaget var det ingen av dagens spillere som var med, men laget ble da som nå trent av Einar Veierød som sikkert kan fortelle om hvordan det er å vinne mot oss. Her finner dere statistikk fra den «historiske kampen», sist Sandefjord vant.

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=6382687

Søndag kl 1800 er det klart for et nytt drama.

Vi kan garantere at det vil være to lag som kommer til å gi ALT.

Vi håper alle håndballvenner møter opp og heier oss fram. Du betyr mer enn du tror.