3 døgn på lastebåt for å nå Sandefjordkampen – Ryger

3 døgn på lastebåt for å nå Sandefjordkampen

Noen lurte kanskje på hvorfor vår toppscorer satt på benken i kampen mot Halden. Her er den utrolige historien, som er gjengitt i dagens papirutgave av Aftenbladet, om Kjartan som ankom Karmøy få timer før kampstart sist søndag etter å ha seilt fra Færøyene i storm i 3 døgn.

Mens smilet var der og bølgene var lave. På vei ut fra Færøyene

Kampen mot Elverum var knapt nok slutt når Kjartan fikk telefonen som gjorde at han måtte ta første fly hjem. Med kun et ukentlig direktefly til Norge var planen at han skulle komme tilbake til Norge denne mandagen. Siden Færøyene er gult så er direktefly eneste løsning om han ikke skulle havne i karantene. Men så steg smittetallene også på Færøyene og frykten for at Sandefjordskampen skulle ryke når FHIs kart ble oppdatert lørdag gjorde at familien Johansen fra den lille fiskerlandsbyen viste handlekraft.

Idag skal han styre Viking mot to poeng. Her fra brua på lastebåtenMor og søster ringte rundt for å se om det var en båt som skulle til Norge. Omsider fant de et lasteskip som skulle til Norge, men å mønstre ombord i disse koronatidene er ikke det enkleste. Test måtte tas og når den var negativ pakket han baggen og fikk lov av en idrettsinteressert kaptein å bli med. Sammen med 3 færøyinger og 3 filippinere han aldri hadde truffet la de fra kai torsdag morgen. Planen var at de skulle ankomme Norge lørdag, men storm gjorde at overfarten tok lengre tid og han ankom først Karmøy søndag middagstider.

Om turen over kunne Kjartan fortelle dette. Jeg er ikke sjøvant og er litt stolt over at jeg ikke ble sjøsyk. Jeg holdt meg stort sett 3 døgn i lugaren og sov og så på netflix. Flere av de fillipinske besetningsmedlemmene, blant annet kokken, ble sjøsyke. Så det var litt rart at jeg slapp. Noe komfortabel tur var det ikke. Store bølger som slo over båten og storm merktes også i lugaren. Kapteinen kom flere ganger å så til meg og hentet meg når det var mat.

Vi er en klubb med de minste ressursene i Rema 1000 ligaen, vi ligger før dagens kamp sist på tabellen. Men troa på denne gjengen mister vi aldri. For et lag, for en moral og for en lagånd.

Hvilke andre toppscorere tror dere hadde valgt 3 døgn på lastebåt i storm for å bli spilleklar til bunnoppgjøret før jul. Søndag går turen tilbake til Færøyene for både Jonas, Helgi og Kjartan. Denne gang med fly.