3 til på landslagsoppdrag – Ryger

3 til på landslagsoppdrag

Denne gang er det den Færøyske landslagstreneren som har tatt ut sin tropp til Play off kampen mot Tyskland i påska. Av de 16 spillerne som løper ut i mektige Sparkassen Arena i Kiel onsdag 13 april finner du både Helgi, Jonas og Trondur. Også ex Viking Kjartan Johansen er med i troppen.

De unge fremadstormede færøyske landslaget står overfor en gedigen oppgave når de skal ut mot mektige tyskere i Sparkassen Arena i Kiel, en hall som tar 12 000 tilskuere. Færøyene er nå et hinder fra VM plass, det hinderet er så stort at det ville vært et av de største «skrella» i håndballhistorien om de over 2 kamper skulle klare å beseire håndballstorheten.

Storhallen byttes ut med Sparkassen Arena i Kiel: Foto Hans Lie

Færøyene har tatt seg til denne runden ved første å vinne gruppespillet hjemme på Færøyene i januar der Italia, Lavia og Luxembourg ble beseiret. I neste runde sto Hviterussland på kampprogrammet, en kamp som endte med w.o grunnet krigen i Ukraina. Nå er det altså mektige Tyskland og Stavanger Idrettshall byttes ut mot mektige Sparkassen Arena i Kiel. Returoppgjøret spilles på Færøyene påskeaften.

Jonas og Helgi mot SIF. I påsken byttes SIF med Kiel
Foto: Nanco Hoogstad


Jonas, Helgi (og Kjartan) har vært fast inventar i en årrekke. Etter årets gode sesong i 1. divisjon har Trondur både fått plass i troppen og var i kvaliken en av de som fikk mest spilletid av den merriterte landslagssjefen Peter Brendsdorff Larsen. TIl kampen mot Tyskland er forhåpentligvis også den store færøyske stjerna Elias a Skipagøta klar for kamp. En ting som trengs. de hvite og blå øyboerne trenger alle + all den flaks du kan få om de skal ha noen som helst sjanse på å by tyskerne kamp.