4 nye lag i 1. divisjon – Ryger

4 nye lag i 1. divisjon

3 uker til seriestart og årets serie blir gjensyn med gamle kjenninger, mens årets serie inneholder også 4 nyopprykkede lag. 2 av disse er helt nye på det nest øverste nivået.

Når vi lørdag 2. september entrer banen i kamp om sesongens første to poeng skjer det i Sukkevannshallen utenfor Kristiansand der Randesund holder hus. Laget trenes av Kjetil Tveit, en som har fulgt sørlandshåndballen i både gode og onde dager. Etter at Kristiansand har etablert seg på øverste nivå har det gitt rom for et lag på nivå 2. Når vi møter Randesund blir det også et møte Nicolai Bredemose Haugen som var innleid målvakt hos oss våren 2022.

Nikolai i aksjon for Viking mot OSI. Nå får han oppgaven med å stoppe oss i vår første seriekamp.
Foto Ørjan Dalseth.

Urædd og Herkules har slått seg sammen til Grenland Topphåndball. Laget trenes av erfarne Arnstein Engravslia og med i trenerteamet har de også fått en annen velkjent håndballprofil Torbjørn Klingvall, med fartstid fra blant annet Nøtterøy og Sandefjord. Vi vet lite om laget utover det annet enn at lagets høyreback signerte for Sandnes. Vi møter Grenland i Kjølnes idrettspark lørdag 9. desember. En spiller som det garantert vil være ekstra spesielt for er nok Herman Thysted som er Uræddgutt.

Herman skal hjem for å spille bortekamp den 9. desember
Foto Hans Lie

Bodø, klubben med lang fartstid, er tilbake på nivå 2 etter et par sesonger i 2. divisjon. De blåkledde nordlendingene markerte seg i toppserien i mange år med blant annet Børge Lund ved roret. Toppsatsingen kostet og med lite penger forsvant de ned to divisjoner. I fjor hentet de tidligere Haslumtrener Sten Stockfleth som er i ferd med å bygge opp et nytt og spennende lag bestående av mange unge spillere. Vi gleder også til gjensyn med en tidligere Viking og SIF spiller, Isak Posti, som nå går inn i sin 2. sesong for blåtrøyene. Bodø har og hentet to spillere fra Nærbø og en fra Fjellhammer så nordlendingene har vært aktive på overgangsmarkedet etter fjorårets opprykk. Bodø kommer til Stavanger for å møte oss 12. november.

Bodø rykket ned i 2020. Her er Sindre i aksjon i den kampen mot en langhåret Trygve Johan Fresvik Jensen. Jensen var Vikingspiller i 2022, han spiller nå i Fyllingen. Foto: Trine Nessler Wichmann

Siste klubb som vi ærlig må innrømme at vi kun kjenner navnet til er Bergsøy. Til Bergsøy kommer du med en to timers busstur fra Vigra, det blir med andre ord første gang vi spiller en kamp så langt vest.
Skal Bergsøy sikre nok poeng til å overleve debutsesongen er de nok avhengig av tidligere Kolstadspiller, Emil Raknes, netter like mye i fjor der han hadde et snitt på 9 mål i kampen. Vi møter Bergsøy i Herøyhallen 29. oktober.