4. strake seier etter solid laginnsats – Ryger

4. strake seier etter solid laginnsats

Vi vinner fortjent 30-26 mot Nøtterøy i en kamp vi fører fra start til mål. Skader og sykdom gav ikke den best inngangen til kampen, men denne gangen taklet vi dette på en utmerket måte. Nok en gang leverer vi en strålende kamp defensivt og grunnlaget for seieren ble lagt med solid forsvar og målvaktspill.

Ny solid kamp av Trym og Ferdinand.
Foto Hans Lie

I kampen mot Bergen hadde vi for første gang mer eller mindre full tropp disponibel. (Kun langtidsskadde Tobias Primdal ute). Vi så fram til å kunne avslutte en krevende høstsesong med hele troppen disponibel, sånn skulle det ikke gå. Til kampen mot Nøtterøy måtte vår toppscorer Trondur MIkkelsen kaste inn håndkle, samme måtte venstrekant Lars Henrik Hygen. Med 3 valget Theodor Kvernes ute var det kun en venstrekant i kamptroppen. En annen av våre viktigste spillere Kjetil Johansen havnet som mange andre for tida, under dyna, og kom til kamp mot Nøtterøy rett fra sykdom. Dette gav stor usikkerhet inn i forberedelsene, men denne gang stod kollektivet opp og løste de uforutsette utfordringene som et lag med stor L skal, med moral, innsats og at de som fikk tillit tok den og løste den.

Etter flere uker ute med overtråkk var Mathias tilbake i Trondurs skadeforfall og løste oppgaven bra.

Nøtterøy har vært gjennom et turbulent år og det er tilnærmet et helt nytt lag som er stablet på beina etter nedrykket fra Rema 1000 ligaen. Resultatene har vært som forventet variable, men på hjemmebane hadde kun 1 tap før gårsdagen. Allerede fra avkast er vi solide bakover. Det blir mange tøffe dueller og Nøtterøy må jobbe for å komme til avslutninger. Men de gav seg aldri. To av grunnene til at de hang med så lenge som de gjorde heter Simen. Simen Opaker noterte seg for 7 mål og ble kåret til hjemmelagets bestemann, en pris han godt kunne delt med veteranen Simen Fredriksen som med 6 mål og mye av regien bak angrepsspillet også spilte en bra kamp.

Kjetil rett fra sykesenga til kamp. Selv om det var færre minutter på banen enn normalt så noterte han seg for 6 mål

Det ble en kamp med mange dueller og kampens gode dommere la lista høyt. For de som fulgte kampen i hallen eller på tv så ble desto mer underholdende. Selv om det ble tråkket til og det måtte plastres og limes var det to disiplinerte lag og kun 3×2 minuttere viste at både spillerne og dommerne var tilfreds med linja som ble lagt.

Framover er det fortsatt store svingninger. Vi spiller i store perioder klokt og gjør mange flotte mål, både kollektivt og som enkeltprestasjoner. Fortsatt så gjør vi litt for mange enkle feil og kan periodevis være utålmodige, det er for å si det forsiktig ikke ofte vi blir avblåst for passivt spill. Men vi er et ungt lag og det er mye som skal læres på veien.

Med seieren mot Nøtterøy har vi 4 strake seire og puster Sandefjord og Follo i nakken. For to måneder siden ble vi utspilt i egen hall av Viking TIF og tapte med 10 mål og var 8 poeng Sandefjord som tar turen til Stavanger førstkommende førstkommende. Vi har klart å snu motgangen, vi har lært av skadesituasjonen vi hadde i høst og når vi kommer hjem med to poeng fra en bortekamp med den inngangen vi hadde.

Selv om vi tar en kamp av gangen og hver kamp lever sitt eget liv så kan vi lese tabellen.

Den sier at vi skal spille toppoppgjør søndag. Den sier at vinner vi den så er vi foran den store opprykksfavoritten når vi ta juleferie.

Håper vi kan gjenskape stemninga på tribunen som vi hadde mot Bergen når Sandefjord kommer på besøk

Det er et utgangspunkt vi bare kunne drømme om for to uker siden.

Vi møter er svært godt lag søndag og vi gleder oss stort. Det vil garantert være et lag som går på banen med hjerte utapå drakta.

Vi håper på stort engasjement og stor støtte fra tribunen. Vi trenger deg.