7 dager som avgjør alt – Ryger

7 dager som avgjør alt

Den 19. desember vant vi med 1 mål borte mot Sandefjord og tok en etterlengtet juleferie etter en lang høstsesong. Lite ante vi at det skulle gå 5 måneder til neste kamp og at neste oppgjør skulle være kvalik kamp til Rema 1000 ligaen.

Vi var spådd sist på tabellen av alle. Vi var nr 11 når sesongen ble stoppet. Vi var sammen med Sandefjord et av formlaga når VM pausen startet og vi gledet oss til en vårsesong der vi skulle fortsette den fine utviklngen er vi hadde vist at vi kunne slå etablerte Rema 1000 ligalag på en god dag.

Vi skal gi alt i alle dueller. Som her mot Kolstad
Foto: Trine Nessler Wichmann.

Fem måneder senere, venting, venting, venting, trening og enda mer trening så er det omsider klart at sesongen skal avgjøres over best av 3 mot laget som ble nr 3. i 1. divisjon, Nøtterøyø

I utgangspunktet så er det Rema 1000 liga lagene som etter spill på et høyere nivå går inn i en kvalik med en liten fordel. Sånn er det ikke i år. Den fordelen er visket bort gjennom 5 måneder i uvisse. Vi har en fordel ved at vi eventuelt får to hjemmekamper, men utover det er forutsetningene inn mot de avgjørende kampene nokså like. Det er det laget som treffer på kampformen, som styrer unna skader og ikke minst det laget som vil mest som vil gå seirende ut av de 3 tøffe kampene som venter.

Vi har møtt Nøtterøy de to foregående sesongene og selv om det har vært utskiftninger både på spiller- trenerfronten på begge lag så er det flere spillere som har møtt hverandre de to siste åra. Viking og Nøtterøys veier har krysset seg. Når vi gikk fra eliteserien til 2. div tok Nøtterøy samtidig turen opp i toppdivisjonen. Når vi rykket opp til 1. divisjon kom Nøtterøy ned fra eliten. Etter to sesonger sammen i 1. divisjon var det vår tur å rykke opp i år. Nå skal vi altså møtes for en håndballduell som skal avgjøre hvem som får billetten til neste års toppdivisjon.

Vi kan ikke garantere seier, men heltente Vikinger som er klar til å blø for drakta. Det vil du garantert se. Foto: Hans Lie

Dessverre får bare 100 tilskuere tilgang til kampen. Vi skal love alle 100 og alle de andre som følger kampen på direktesport.no at vi skal kjempe til siste slutt for at det skal vli eliteseriespill i Stavanger også neste sesong.
Vi har fått smaken på Rema 1000 ligaen. Vi har ikke lyst at vi stopper på 14 kamper når vi her jobbet i 5 år for å komme tilbake dit vi mener vi skal høre hjemme. Det kommer garantert ikke til å mangle på innsats og kampvilje år vi i morgen kl 18.00 er klar til kamp. Så håper vi at vi treffer med kampformen, 1 oppkjøringskamp er det vi har fått. Vi kan mene mye om dette, men beste måten er å ta ut alt det vi vet bor i oss den neste uka.Til dere 100 som blir å finne på tribunen. Støtt oss, det er nå vi trenger dere mer enn før. Denne gjengen har løftet oss fram før og vi håper de er like livlige i morgen.

Foto: Svein Erik Fylkesnes