Håndballfest i Storhallen – Ryger

Håndballfest i Storhallen

600 tilskuere, stor stemning og en underholdende håndballkamp gjorde at de som hadde tatt turen til Stavanger idrettshall i går kveld fikk full valuta for pengene. Og på slutten fikk vi spenning og nerve slik et lokaloppgjør og cupkamp helst skal ha.

3 måneder siden. Tårene kom, nederlagets time var et faktum. Vi var i 1. divisjon. I går var det første kamp etter den tunge maikvelden og hva er vel bedre å starte hjemmesesongen med en håndballfest mot erkerival Nærbø.
Det var et revansjelystent Viking lag som skulle opp mot det store formlaget i Rema 1000 ligaen, Nærbø. Vi vet iallefall en ting, du vil aldri oppleve at bøndene tar lett på oppgjøret eller undervurderer en slik kamp. Til det er det for mye prestisje, for mye stolthet og selv etter å ha vært storebror i flere år nå så er det noe helt spesielt når Viking og Nærbø møtes. Det er byasser mot bønder. Det er sugende taklinger, innsats og vinnervilje i 2 x 30 minutt.

Trym i aksjon mot Nærbø. Det ble mange tøffe dueller i begge ender va banen

For vår del var det knyttet spenning til hvor vi sto mot et så godt lag som kom fra en imponerende seier mot Kolstad. Vi har hatt en fin stigning i oppkjøringen og leverte en godkjent generalprøve på Karmøy mot Viking TIF. Nærbø tok initiativet fra start og satte standarden. Etterhvert fikk vi satt forsvarsspillet vårt og klarte på et vis å ha kontroll på gjestene. Utover i omgangen dro gjestene fra, mye takket være strålende målvaktspill fra Halvor Elias Nærland. Til pause ledet bøndene med 5 mål.

Dansk møte i Storhallen. Nærbøs danske Mike Lønne tar et solid tak i Chris Petersen

Men moralen i laget vårt er stort. Oppildnet av et entusiastisk publikum gikk vi ut i krigen og ville bite fra oss. Og det gjorde vi. Nykommer Trondur Mikkelsen var «on fire» og utover i 2 omgangen skjøt han hull på målvakten og herjet med Nærbøforsvaret. Hele 10 mål i hjemmedebuten fra unggutten, som betyr at en ny færøying har overtatt toppscorertronen som ble ledig når landsmannen Kjartan Johansen dro til Sverige.

Vår trener Scott Harrington sa til våre sponsorer før kampen at Nærbøs moral, mentalitet og evne til aldri å gi opp var noe vi kunne lære mye av. I går var det vår tur til å komme tilbake. Når 1 minutt gjensto var vi et mål bak. Kampen som for få minutter siden så ut til å være «game over» var det med ett nerve i. Selvsagt hadde Nærbø rutinen, dyktigheten og evnen til å ro denne seieren i land og kunne vel sett over 2×30 minutt ta en forjtent seier. Vi kan jo tenke på våre to brente straffekast, på to skudd mot åpent mål som gikk utenfor og tenke hvis om…

Det ble en solid forsvarsskamp og mange tøffe dueller
Foto Trine Nessler Wichmann

Det gjør vi ikke. Vi tar med oss at generalprøven til serieåpningen søndag var god. Vi syntes at det var ufattelig gøy med så mange mennesker på tribunen og at vi fikk en ramme rundt kampen et lokaloppgjør verdig. Takk til nærbøfansen som var med og ga en god ramme rundt lokaloppgjøret. Vi er selvsagt også svært glad for at vi vant tribunekampen og at 2/3 av publikum var hjemmesupportere.