Serverte opprykket på sølvfat – Ryger

Serverte opprykket på sølvfat

Vi reiste til Sandnes med mål om å være partykiller. Lenge så det ut til at vi skulle greie den oppgaven, men når kampen skulle avgjøres inntok vi servitørrollen og serverte hjemmelaget opprykket på sølvfat. Når sluttsignalet gikk kunne våre håndballvenner fra Sandnes juble og det var bare å gratulere det unge sandneslaget med et velfortjent opprykk etter kun 2 tap på 19 kamper.

5 mål for Chris i kveld. Både han og resten av Viking gutta ville mye, men gjorde for mange feil siste del av kampen til at det ble poeng.

Vi startet strålende, satte et godt forsvar og gikk raskt opp i 4-1 ledelse. Sandnes kom tilbake og var en periode oppe i en 1 målsledelse, men inn mot pause dro vi ifra og kunne gå til hvilen med 16-14 ledelse. Vi starter også andre omgang bra og leder med 3 mål når vi passerer 10 minutt, men Sandnes gav ikke opp og når vi begynner å rote det til framover straffer de oss hardt og det blir en tett kamp helt inn. Dessverre for oss er vi ikke dyktige og kalde nok når kampen skal avgjøres, det utnytter vertene til fulle og vinner 29-28 og kan starte opprykksfesten.

Dette var en kamp begge lag ville vinne. Det var stor innsats, mye vilje og mange dueller. Vi blir hardt straffet for vårt forsvarsspill. Terskelen for å vise ut var til tider lav og det er mye med 11×2 minutter i en kamp med mange dueller, men som aldri var preget av noe stygt spill. Utover kampen våknet også publikum og selv om det kun var 450 tilskuere skal de som kom ha ros får å lage en god ramme rundt kampen.

Helgi med 2×2 minutt tidlig i 1. omgangen, hele 11×2 minuttere og mange rare avgjørelser skapte reaksjoner hos begge lag.
Foto Hans Lie.

Lørdag møter vi Follo i Stavanger Idrettshall kl 15.00 i en kamp som vi spiller for heder og ære. Vi har sikret oss 2. plassen og skal ut i kvalik mot nettopp Follo og Viking TIF like over påske. Sånn sett blir det en generalprøve og ta og føle på før vi skal ut i kamp om hvem som skal møte vinner av nedrykksspillet i Rema 1000 ligaen i kvaliken.

Jonas med 3 mål og er klar for kvalik. Bror Simon på Sandnes trakk det lengste strået og er klar for Rema 1000 ligaen

Dette var et tap av den sure sorten. Nå ser vi framover mot en spennende aprilmåned med play off og nye kamper med dramatikk og spenning. Neste gang skal vi dra dette i land.