To poeng som smakte godt – Ryger

To poeng som smakte godt

Kampen mot Herulf Moss var en kamp vi både måtte og burde vinne. Østfoldingene sto med null poeng og etter våre 3 strake tap var det kun en ting på søndagens to do liste, 2 poeng. Men i idrett er ikke matematikk, ingenting kan bestilles, ingenting kommer gratis. Det gjorde heller ikke 2 poengeren i går. Etter en 1. omgang med håndbrekket på løsner det i 2. omgang og vi ser hva som bor i laget når skuldrene senkes og flyten sitter. Denne flyten skal vi ta oss med inn i kampen mot ROS på fredag. Vi gleder oss til ny hjemmekamp og håper dere vil ta turen for å støtte oss, det trenger vi og det setter vi pris på.

Etter flere kamper der vi har lekket som en sil har forsvarsarbeidet stått i fokus på trening. Fra starten av kampen viser vi at trening har gitt resultater og vi får satt det forsvaret vi ønsker oss. Kun 5 mål bakover første 17 minutter er mer enn godkjent og skulle egentlig vært nok til å kunne ta føringen i kampen. Dessverre «lugger» det framover.

Her kan dere lese om Sindre og Mortens tanker før kampen mot Moss og sesongen sålangt.

Tekniske feil og skuddbom florerer og når vi passerer kvarteret har vi kun scoret 5 ganger. Så kommer 7 minutt som sender oss i knestående. Etter 22 minutt står det 9-9, 7 minutt senere er stillingen 15-10. Men denne gangen reiser vi oss etter en solid kalddusj, vi klarer å knappe inn to mål og pauseresultatet er 15-12 til hjemmelaget.

I slutten av første omgangen var vi på «rumpa». Trondur og resten av Rygerne hevet seg mesterlig og viste både moral og styrke og fikk satt det forsvaret som skal til for å vinne kamper. Foto: Trine Nessler Wichmann

En solid pauseprat, nullstilling og på banen igjen med samme guts og energi bakover som vi hadde i starten av kampen var det som skulle snu kampen. Nå var håndbrekket tatt av. Tekniske feil og skuddbom ble byttet ut med mål. Godt forsvar gjorde arbeidsbetingelsene lettere for målvakten og unggutten Jon Aksel Nygaard som kom inn i slutten av første omgangen viste potensialet sitt med flere gode redninger og ikke minst gode kontrings pasninger som satte fart i kampen.

18 åringen Jon Aksel Bruun-Nygaard er en av 3 Stordgutter som har flyttet til Stavanger for å utvikle seg som håndballspillere. Med et godt forsvar foran seg kom målvaktsrednigene.
Foto Svein Erik Fylkesnes

Første 20 minuttene av 2. omgangen vinner vi 13-5 og vi viser den kvalitetsforskjellen vi ønsker det skal være mellom oss og lagene i bunn av tabellen. Vi slurver i sluttminuttene og mister konsentrasjonen og intensiteten og gir hjemmelaget en mulighet til å kneppe innpå med 3 mål. Men det viktigste denne ettermiddagen i Moss var å sikre oss to poeng og ikke minst at spillerne igjen fikk kjenne på flyten som har manglet de siste kampene.

7 mål fra kant, 4 straffemål og årsbeste fra håbuen.
Foto Trine Nessler Wichmann

Hele 12 av våre 32 mål kommer fra kantene der Jonas setter 7 mens Sindre har 5. Legg til at Jonas har 4 straffemål og ender opp med 11 totalt så har vi halvparten av målene fra kantspillere. Jesper Røisland ble av en lokal jury kåret til vår bestemann, blomsterbuketten kan han gjerne dele med Jonas som leverte sin beste kamp for året.

Vi tar ikke av etter å ha slått Herulf Moss. Vi vet at det fortsatt ligger hardt arbeid og at vi må opp ytterligere noen hakk for å plukke poeng framover. Men akkurat i går var to poeng mye å glede seg over. Nå skal vi gjenskape vårt toppnivå på fredag når ROS kommer på besøk til Stavanger Idrettshall.