Forsvarssjefen klar for nye dueller – Ryger

Forsvarssjefen klar for nye dueller

Han er det man kan kalle «en ung» veteran. Ferdinand har vokst seg inn i rollen som forsvarssjef og er klar for mer spill i Rygerdrakta.
Her er hans tanker om sesongstarten og årets Rygerlag.

Du er klar for en ny sesong med Ryger, hvilke forventninger har du til sesongen som kommer?
I år er vi et relativt ungt lag enn sammenlignet med tidligere. Det betyr at flere ønsker å vise seg frem og ikke minst utvikle seg ettersom at ambisjonene er store for enkelte. Dette gir meg en forventing på om at vi kommer til å bli verre å møte i år ettersom at alle er påskrudd til hver kamp.

Foto Svein Erik Fylkesnes

Sammen med Sune er du en av to i dagens Rygerstall som har gått gradene i Stavanger Idrettshall, noen tanker om hvorfor det ikke er flere?
Når RYGER ble et faktum var det dessverre kun 4 SIF spillere som ble med videre. Av disse har 3 forsvunnet. Sune kom opp fra junior og ble derfor den 5 i rekken. Det sportslige tilbudet i regionen er også tøft å konkurere mot. Når klubber som Nærbø og Sandnes spiller i Rema1000-ligaen kan det være vanskelig for klubben å beholde «talentene» ettersom at Rema1000 klubbene er tidlig på ball når det kommer til signeringer av nye talenter.

Du har vært gjennom to år der sykdom og skader har satt deg litt tilbake, hvordan ser det ut nå?
Det har vært en del småskader som gjør at jeg ikke kan bidra like mye som jeg ønsker. Har feks et par tenner som ikke ville bli med videre på min reise. Dette skjedde ifjor. I år sliter jeg fortsatt med lysken. Dette har vært en skade som har vært en del av meg i 5 år nå. Det er heldigvis spillbart, men bedre blir det dessverre ikke. Jeg har også slitt med en combo av «post covid» og kyssesyke i 2 år. Dette har heldigvis nesten forsvunnet så det skal ikke være et hinder i år.



Vi har vært solide bakover, sammen med Mikkel og Gaston utgjør dere våre linjespillere, hvordan er arbeidsfordelingen dere i mellom?
Meg og Mikkel vurderer spilletid mye på form. Vi velger selv hvem som bidrar framover. Dialogen der er helt magisk ettersom at jeg og Mikkel kjenner hverandre godt og vet hva som gir laget mest. Norges største linjetalent på 06 kullet Gaston kommer til å bidra mer og mer denne sesongen. Han tar store steg hver trening og jeg gleder meg å se fremgangen her. Han har alt en linjespiller kan drømme om + god kondisjon.

Ferdinand har store forventninger til at Gaston vil bidra mer og mer utover sesongen. Foto Svein Erik Fylkesnes


Vi har fått en god start med «kontrollerte» seire mot HK Sande og Tiller, nå venter Storhamar. Hva er resepten for å holde prestasjonen på det nivået vi har hatt de to første kampene?

Troppen må være på fra start! Uvant et Rygerlag å vinne 2/2 i sesong åpningen. Vi har ofte gått på smeller her tidligere. I år derimot har vi mer å vise og unge talenter som er sugne på spilletid. I tillegg et solid forsvar som ikke er lett å møte. Holder vi dette ut sesongen
kommer vi til å se gode resultater.

Godt forsvarspill= 2 poeng

I morgen tar Ferdinand og resten av laget turen til Hamar for å møte nyopprykkede Storhamar til kamp om to nye poeng. Kampen kan du se på direktesport eller TV2play kl 17.30

Tøffe dueller har resultert i «hockeyglis», to tenner har forsvunnet…Her får han hjelp av Eirik Garnevik fra Stavanger Idrettsklinikk.
Foto Hans Lie