Det gikk bra til slutt…. – Ryger

Det gikk bra til slutt….

Vi tar med oss to poeng fra Hamar og står med 6 poeng etter 3 kamper, bedre kan det ikke gjøres. Dagens seier satt langt inne for etter å ha blitt utspilt i 1. omgangen så det heller mørkt ut med poeng når lagene gikk til pause.

Det handler om å lede når sluttsignalet går. Når Sune setter inn 22-21 og det står 59.25 på klokka er det første gang vi er i ledelsen, det holder mot et Storhamarlag som gikk tom for krefter og ikke hadde mer å komme med. Dermed ble det to poeng med hjem, 6 totalt på 3 kamper og vi har fått den starten på sesongen som vi håpte og drømte om.

8 mål og Mikkel har flyttet seg fra flest utvisninger til flest mål. Foto Trine Nessler Wichmann

Men la oss starte litt med førsteomgangen, selv om vi helst vil glemme den. For tredje kamp i år går det over 5 minutt før vi gjør vår første scoring, vi blir usikre og passive mot Storhamars offensive forsvar. Vi pådrar oss 4×2 minutt, et for feil bytte, vi har 4 straffebom og vi skyter hjemmelagets målvakt god. Vi gjør 6 (!) mål mot et hjemmelag i de første 30 minuttene som før denne kampen hadde 30 mål i snitt bakover på sine 3 første kamper. Når vi brenner siste skuddet like før pausesignalet gikk og gir hjemmelaget muligheten til å score i tomt mål (utvist spiller) og vi er bak med 8 mål så det bekmørkt, selv for de største optimistene.

Jakob fikk skrudd opp tempo i 2. omgang og skapte problemer for det offensive Storhamarforvaret. Foto Svein Erik Fylkesnes

Hva Jonas, Tord og spillerne gjorde i pausen vites ikke noe om. Men det var et helt annet Rygerlag som entret OBOS Arena i 2. omgangen. Bakover ble tråkket til i duellene, Storhamars unge gutter merket forsvarsmuren vår, gikk tomme for krefter og ble både passive, upresise og begynte å gjøre feil. Kun en strålende opplagt Håvar Skare i hjemmelagets mål fortsatte storspillet og bidro til at hjemmelaget holdt seg inne i kampen helt til sluttsignalet gikk.

Det er en god prestasjon å hente inn 8 mål i en kamp med lavt tempo og færre angrep enn «normalt». Storhamar fikk spille lange angrep og gjorde det de kunne for å dra ned tempo, vi klarte mer og mer å finne ut av hjemmelagets offensive forsvar men også for vår del av det mer sirup i beina enn det vi normalt har.

Hjemmelaget vil kanskje kalle dette for et «ran», alltid surt å ha storfavoritten på kroken og miste det helt på slutten. Vi for vår del henger det på en god moral og evnen til å vinne på dårlige dager.

Nå er det 14 dager til Grenland kommer på besøk, i den kampen skal det ikke går 5 minutt før første scoring kommer.

Arrangørens jury kåret Sune til vår beste spiller, kudos og til Mikkel som gjør 8 mål og trer fram på straffemerket når 4 andre har bommet og setter 3 fra 7 meter på stripe. Mikkel er også MEP (most effective player, se statistikk fra kamper øverst på sida).

Sune kåret til vår beste spiller. Foto Trine Nessler Wichmann

Vi har nå 6 poeng på 3 kamper, full pott. Mot 3 nyopprykkede lag var jo dette det vi drømte om, samtidig er dette motstandere vi har slitt og avgitt poeng mot siste årene og en kode som skal knekkes. Etter 3 kamper i fjor hadde vi 3 poeng, nå har vi 6. Nå har vi satt oss i drømmesituasjon fram mot neste hjemmekamp mot Grenland om 14 dager i Stavanger idrettshall.