Årsbeste og solid laginnsats senket Sandefjord – Ryger

Årsbeste og solid laginnsats senket Sandefjord

Sandefjord kom til Stavanger ubeseiret og oddsen på hjemmeseier var over 8. Denne gangen fikk vi vist oss fra vår aller beste side og selv om Sandefjord på slutten knappet inn ledelsen var det aldri tvil om hvem som var beste laget.

Eirik Varpe kåret til vår beste spiller. Foto Svein Erik Fylkesnes

Det eneste Sandefjord var bedre enn oss på i denne kampen var strafferedninger. Det var de til gjengjeld meget gode på, hele 7 straffekast måtte vi se gå andre steder enn i mål. Med disse redningene klarte gjestene å knappe inn i ledelsen vår, men i dag ville vi så mye mer enn Sandefjord at heller ikke 7 straffebom kunne hjelpe gjestene inn i kampen.

Det ble en jevnspilt start på kampen før Sandefjord tar initiativet og tilriver seg en tomåls ledelse og ser ut til å ha fått kampen inn i sitt spor. Vi kriger bra, kjemper og sliter og kommer tilbake. Siste kvarteret av førsteomgang spiller vi feiende flott håndball der det ene flotte angrepet etterfølger det andre. Det trøs til bakover, målvakt redder det som kommer og framover spiller vi med selvtillit og med et repertoar vi ikke har sett før. Det var mål på langskudd, gjennombrudd, fra linje og kontringer. Når pausesignalet går leder vi med 6 mål og opprykksfavoritten går rystet i garderoben etter å ha tapt siste 10 minuttene med 9-1.

Hit men ikke lengre. Mikkel og Ferdinand har kontroll på linjespiller
Foto Svein Erik Fylkesnes

Sandefjord måtte ha seier for å henge med Follo i teten og det var ventet at gjestene ville trø til fra start i 2. omgang for å hente inn ledelsen. Men det ble med sporadiske forsøk, istedenfor er det vi som fortsatt har sjefsrollen og etter 10 minutt er ledelsen økt til 8 mål. Vi fortsetter å spille oss til mål og straffekast, men når vi bommer på 7 straffekast så gir vi Sandefjord en invitasjon til å komme inn i igjen i kampen.

Theodor funnet hull i Sandefjordforsvaret. Foto Svein Erik Fylkesnes

6 minutt før slutt er vi 4 mål foran, men nærmere kommer ikke gjestene. Vi kriger videre og vinner alle de avgjørende duellene, da var det så fortjent som det bare kunne være at de to poengene ble igjen i Stavanger.

Foto Svein Erik Fylkesnes

Etter en høst med variable resultater har vi sett framgang i de siste kampene. I dag klarer vi å få et godt Sandefjordlag, med rutine få andre lag ikke har, til å se ut som et høyst ordinært 1. divisjonslag.

Neste lørdag møter vi Grenland på bortebane før vi avslutter før juleferien med kamp mot ubeseirede Follo på hjemmebane lørdagen etterpå.