Best i lokaloppgjøret – Ryger

Best i lokaloppgjøret

Etter sist helgs svake kamp mot Vikhammer var det et revansjesugent Vikinglag som gikk på banen i lokaloppgjøret mot Stavanger. Det var liten tvil om hvem som fortjente poengene i dag og vi noterer oss for årets to første poeng etter å ha styrt lokaloppgjøret i 45 minutt.

Det blir en jevn start på kampen og lagene tar og føler på hverandre. Vi er nølende i angrep i starten og SIF får muligheten til å ta initiativet i målprotokollen. Lagene følger hverandre til det er spilt 10 minutt og stillingen er 5-5.
Derfra og ut omgangen tar vi grep om kampen. Solid forsvarsspill, Ole Andre Lerang tilbake i målet etter skadeavbrekket, Trondur on fire og ikke minst så dukket veteran Erik Rafoss opp og briljerte som i storhetstida. Da hadde hjemmelaget lite å stille opp med og vi går til pause med 8 målsledelse etter å ha vunnet side 20 minuttene 11-3.

Ole Andre Lerang var tilbake i VIkingmålet og ble kårets til VIkings beste spiller
Foto: Svein Erik Fylkesnes

I andre omgang starter hjemmelaget som i første og tar initiativet og knapper innpå et par mål. Vi holder på en solid ledelse og halvveis ut i 2. omgangen leder vi med 7 mål. Så faller vi ned i intensitet og hjemmelaget kommer mer med i kampen. Legg til at Jonas måtte ta en tidlig dusj da dommerparet mente hans takling etter 3 minutt i andre omgang kvalifiserte til rødt kort. 5 minutt før slutt var hjemmelaget bare to mål bak og med det spenning i kampen igjen.

Jonas får gult kort i 1. omgang. Etter 3 min av andre omgang kom den rød fargen og dermed tribunen resten av kampen
Foto: Svein Erik Fylkesnes


Aftenbladet om kampen:
https://www.aftenbladet.no/sport/i/oWvzeB/viking-er-best-i-byen-og-veteranen-vil-tilbake-til-eliten

Roglandsavis om kampen
https://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/sport/handball/2021/09/19/veteranen-var-tilbake-stralte-i-derbyet/

Heldigvis (for oss) ble spenningen kortvarig. Et knepp opp og vi slukket fort det lille håp hjemmelaget hadde om poeng. Det hele endte at vi kunne sikre inn en en 6 måls seier og slippe jubelen løs for årets to første poeng.

Trondur måtte forlate kampen mot Vikhammer etter få minutter. I kveld ble det 9 mål og en spiller SIF slet med å stoppe
Foto: Svein Erik Fylkesnes

Kampen i kveld var flere hakk bedre enn det vi viste sist helg. Vi spiller 20 minutt med strålende håndball og stenger bakover og scorer mye framover. Med flere utskiftninger i laget så vil forhåpentligvis prestasjonen bli enda bedre når sesongen skrider fram. Også vet vi jo at lokaloppgjør alltid lever sitt egen liv, da er det godt å kunne gå seirende ut med 6 mål i margin.

Et ærlig forsøk på å stoppe Trondur og Helgi
Foto: Svein Erik Fylkesnes