Blir det kvalik mot Nøtterøy? – Ryger

Blir det kvalik mot Nøtterøy?

Det var ventet avgjørelse på utfallet av Rema 1000 liga og 1. divisjon i dagens møte med forbundet. Forbundet har besluttet å avslutte serien etter halvspilt serie, men NHF har fortsatt tro på at en kvalik og sluttspill skal kunne gjennomføres i mai. For vår det betyr det 3 kamper i mai mot Nøtterøy i best av 3.

Trenerduoen Scott og Rasmus møter nå utfordringer som er envher treners mareritt.
Vente, vente, vente og ingen mulighet til å påvirke situasjonen.
Foto: Trine Nessler Wichmann

Vi har stadig måtte vente på nye meldinger om hvilke beslutninger som skal gjelde for toppidretten. Det betyr at vi to ganger har hatt oppkjøring mot Nærbø, kamper som har blitt avlyst på kort varsel, grunnet restriksjoner og nedstengninger. Spillerne og trenerteamet har holdt treningsmoralen oppe, men å leve i så lang tid i uvisse er krevende for alle klubber som står i det.

Ole Andre og Vikinglaget får tidenes lengste oppkjøring til kvalikkampene
Foto: Hans Lie.

95 dager har gått siden sist seriekamp, nå skal vi altså vente 53 dager til før vi skal ut i kvalik mot Nøtterøy, med andre ord skal vår skjebne avgjøres 148 dager etter siste spilte obligatoriske kamp. 148 dager som kan bli 160 eller 170 dager om det skal skyves på ytterligere.

Det er ingen lett sak NHF har hatt på bordet sitt og avgjørelsen som vi trodde skulle være endelig blir bare en midlertidig avgjørelse. Nok en gang håper NHF at myndighetene skal komme med positive signaler om gjenåpning av toppidretten. Vi forbereder oss og skal være klar til kamp i mai, akkurat som vi var to ganger mot Nærbø. Men det er en tøff situasjon og vi kjenner på vårt ansvar der vi også skal ta vare på spillernes helse og karrierer.

Dagens avgjørelse medfører også spillerjakten blir satt på vent. Spillerne vi er i dialog med holder kvaliteter som skal erstatte spillerne som forsvinner, det betyr at det blir vanskelig å få et svar før vi vet hvilken divisjon vi spiller i. NHF har basert sin avgjørelse på «dagens kunnskap og forutsetter oppstart trening for topphåndballen fra 12.4». Vi håper NHFS erfaringer treffer bedre denne gang enn de to foregående gangene da vi måtte avlyse timer før avkast.

Etter møte i dag kan vi altså konkludere med at vi pr nå skal spille kvalik mot Nøtterøy, ingen lag rykker ned. Men blir det ikke oppstart 12.4 så kan NHF endre opp og nedrykk. Så det eneste som for vår del er klart. Det usikre er enda mer usikkert.