– Breddeklubbene viktigst – Ryger

– Breddeklubbene viktigst

Sist uke hadde Aftenbladet en sak om lokale håndballtalenter. Vi er glad det spirer i regionen og byen. Vi håper flere av disse talentene kommer gjennom det vanskelige nåløyet og springer ut i full blomst. Frukten høstes av toppklubbene, mens frøene sås i breddeklubbene.

Når lokale spillere tar steget opp og presterer på det nasjonale og internasjonale plan er det mange ledd i verdikjeden som har lykkes. Størst fortjeneste ligger hos spilleren selv som har jobbet hardt og målrettet over tid. Honnør skal også gis til både trenere og toppklubb som har stilt med tilstrekkelig ressurser og som har skapt et miljø der spilleren kan utvikle seg og ta ut ditt potensiale.

Jesper Røisland en av flere talenter omtalt i Aftenbladets artikkel.
Røisland er Hundvåg gutt.
Foto: Terje Eilertsen

Det mange glemmer er den viktige jobben bydelsklubben gjør. Det er her håndballkarrieren starter. Det er i den lokale klubben den forventningsfulle 6, 7 eller 8 åringen kommer og tar sine første skudd. Det er her idrettsgleden og motivasjonen bygges. Både for de som vil til topps i prestasjonspyramiden, men også for de som vil bruker håndballen til å holde seg i fysisk form og arena for idrettsglede.

https://www.aftenbladet.no/sport/i/866kVA/disse-haandballguttene-er-rogalands-stoerste-talenter

Av dagens Vikinglag har vi flere lokale gutter. Et par har ikledd den mørkeblå drakta helt fra de kastet sin første ball. Andre har kommet til Viking i ungdomsalder. Av de lokale guttene har vi spillere fra Randaberg, Sandnes, Klepp, Hundvåg og Sola. Legg til at Alexander Blonz begynte sin karriere i Sunde og Gøran Johannessen i Forus og Gausel så ser en at veien til toppen oftestarter i den lokale klubben.

Alexander og Vegard spilte sammen i Sola. I høst møttes de til duell. En i Elverum og Vegard i Viking.
Foto: Trine Nessler Wichmann

Vi er glad flere lokale klubber jobber godt med rekruttering. Samtidig er det bekymringsfull at flere bydeler i Stavanger nesten ikke har guttelag. Skal vi få fram en ny Gøran Johannessen eller Alexander Blonz er sjansen stor for at reisen starter i bydelsklubben.

Skal vi få fram flere talenter må vi ha tilbud til så mange som mulig. Da må vi få enda flere klubber til å gi et fullverdig tilbud til guttelagene. Mange klubber driver godt, andre sliter med å finne nøkkelen til et godt guttehåndballtilbud.

Men når vi får fram spillere må vi ikke glemme hvor det startet. I den lokale klubben.