Cupmotstander klar – Ryger

Cupmotstander klar

Den gamle storheten Stord slo Rival 27-21 i Haraldshallen i Haugesund onsdag. Det betyr at vi tar turen til Stord onsdag 25. august for å møte de hvitkledde i 2. runde NM. Vinneren får hjemmekamp mot Nærbø.

Stord var lenge et toneangivende lag i norsk topphåndball og har lidd samme skjebne som oss. Pengene tok slutt, gjelda ble stor og ledere sa ikke stopp før det var for sent. Viking Stavanger og Stord var begge toppserien i 2015 (Grundigligaen) og endte samme skjebne. Nedrykk til 1. divisjon.

Påfølgende sesong ble en ny marerittsesong for begge klubbene. Stord endte sist, Viking nest sist og med det var to storheter på 2 år gått fra å være toppserielag til 2. divisjon. Mens vi klarte å mobilisere og starte på nytt og ta steget opp igjen til 1. divisjon, ble Stord værende i 2. divisjon. Der har de siden vært.

Kaptein Helgi og resten av laget er klar for igjen å spille en tellende kamp.

I lagoppstillingen i 2015 var to Stavangergutter Stordlaget. Fredrik Haaland og Mario Matic. Også en annen kjent spiller fra stavangerhåndballen, Jonas Sjølin, har vært å se på de hvitkleddes lag også etter nedrykket til 2. div. Fra «gamle» dager så husker nok den eldre garde også Rune Skjærvold. Stordgutt som gjorde suksess i Stavanger.

q10_personell

Nå er det altså to gamle «storheter» som skal ut i duell om retten til å møte Nærbø i 3. runde. Vi fikk to hjemmekamper i fjor avlyst på få dagers varsel mot nettopp Nærbø. Sånn sett ligger det en liten gulrot i hatten når vi går til kamp mot de hvitkledde i Stordhallen onsdag 25.8.

Dette blir vår første tellende kamp siden kvaliktapet mot Nøtterøy.