Dagens motstander, Elverum – Ryger

Dagens motstander, Elverum

Av de 16 spillerene på dagens motstander Elverum finner vi vår tidligere lagkamerat Alexander Blonz. Elverum som for tiden ligger mange hakk foran resten av norsk herrehåndball mønstrer et lag som få andre norske lag kan matche.

Sist Viking var i toppserien i 2015/2016 sesongen startet vi med 4 minuspoeng grunnet negativ egenkapital. Det var en klubb til som fikk poengtrekk, gjett hvem? Jo, Elverum. Siden den gang har våre reiser vært vidt forskjellige. Elverum har på kort tid bygget seg opp til et internasjonalt lag med et budsjett som i teorien ikke skal være mulig å få til i ei «bygd» på drøyt 20 000 innbyggere.

Vår reise kjenner de fleste til. Mens Elverum berget plassen rykket vi direkte ned og mens de hvitkledde skogvokterne tok steget ut i Europa ble vår hverdag etterhvert 2. divisjon og spill mot rekruttlag.

Alexander i den rette fargen. Her mot Liillsestrøm.
Foto Svein Erik Fylkesnes

Nå møtes vi igjen, i Rema 1000 ligaen. Om vi spiller i samme liga så er det stort sett likhetene. Våre gjester er helprofesjonelle spillere som kan leve helt og fullt av håndballen og budsjettet deres hadde vært nok å til å drifte dagens Vikinglag i 20 år….

Uansett, vi gleder oss til kampen. Floskler som katten og mus, David mot Goliat og alt sånn x 10 er inngangen til kampen idag.

Men. Det er 7 mot 7, 2 x 30 minutt og vi starter på 0-0.
Vi skal selge oss dyrt, vi har jobbet knallhardt for å spille i Rema 1000 ligaen i egen hall og nå er dagen kommet når Stavanger igjen er der vi ønsker de skal være hjemme. Der du møter de beste….

PS: Første seriekamp sist vi var i eliteserien var startet vi med uavgjort hjemme mot Bodø. Trener for Bodø den gang var dagens Elverumtrener Børge Lund.