De to utrolig viktige poeng – Ryger

De to utrolig viktige poeng

Etter tapet mot Halden kom det flere tårer i garderoben. I går kom tårene på nytt. Denne gangen av glede. For uten moralen, lagånden og #passion laget viste hadde de to poengene blitt igjen i Sandefjord.

Oli stengte mot Sandefjord igjen. Her fra høstens kamp.

Hva denne seieren betyr? Alt, hvis vi snakker om å overleve i Rema 1000 ligaen. Vi hadde sagt til oss selv at det fortsatt var muligheter om det skulle bli tap. Sandefjord kom fra 3 sterke seier på rad og vi visste at dette var et helt annet lag enn det skadepregede laget vi møtte i Stavanger i høst.
Men skal vi være ærlige, med tap hadde dette sett vanskelig ut. Både fordi det ville vært 4 poeng opp til kvalifiseringsplass kun 8 kamper igjen, flere av de mot lag som på papiret er mye bedre enn oss.

Denne gang kunne han strekke armene i været. Samson har tatt store steg denne høsten

Vi begynner bra. Samson, som har hatt enorm utvikling i høst, skjøt Sandefjord ut av hallen og Veierød måtte ta time-out midtveis i omgangen for å legge ny plan for å stoppe skytteren de hadde forberedt seg på. Vi fører første del av omgangen, men Sandefjord kommer inn i sin beste periode og fester grep inn mot pause hvor de leder 16-14 etter en målrik førsteomgang. Da hadde Trym fått tribuneplass etter rødt kort i en takling dommerne mente var ureglementert.

Kjartan satte inn siste og avgjørende scoring
Her fra Fjellhammerkampen
Foto Svein Erik Fylkesnes

Andre omgangen startet som den første stoppet. Sandefjord i føringen. Økte ledelsen til 4 mål og vi bommet der vi i første omgang scoret. Var det nå nådestøtet kom? Vi har tidligere ikke klart å reise oss etter slike perioder, men denne gang holdt guttene troa og kjempet hjemmelaget ut av sin egen hall i en kamp som betydde like mye for de som for oss.

Erik Rafoss bidro sterkt i snuoperasjonen

I løpet av omgangens siste 25 minutt slipper vi inn 6 mål. Ole Andre Lerang kommer inn i sitt favorittmål i Jotunhallen. Det var i dette målet han har stengt før og han gjør det igjen. Men foran Oli står en gjeng helter. Med Trym på tribunen og Sebastian skadet ble belastningen stor på de andre forsvarsspillerne. Kommentatorene på håndball tv påpekte flere ganger at nå måtte snart kreftene til Helgi ta slutt. Han hadde stått kampen igjennom og tatt dueller med flere bakspillere, du kan ikke klare slik i 2 x 30 minutt?
Det klarte Helgi, med noen få korte pustepauser på benken og noe påfyll av Fuel, så stod han der. Som den bauta han er og duellerte Sandefjord og av sin egen bunkers.3

Midtveis i omgangen dytter Scott inn veteranen Erik Rafoss. Spilleren med det store blå hjertet som veksler mellom å være spiller og som støttespiller til Scott på benken. Han som alltid sier ja og som har stått sammen med klubben i utallige nedturer. Når det gjelder som mest kommer veteranen Erik inn og får både notert seg for 2 mål og flotte innspill.

Vi tar igjen initiativet i kampen og snur 4 mål bak til et mål foran. Vi har muligheter til å gå to foran, men det lugger litt framover og vi gjør feil som vi helst ikke skulle gjort i en sånn viktig kamp. Heldigvis er stressnivået like høyt hos hjemmelaget og vi blir ikke straffet så hardt som vi kunne.

Det var tøffe tak mot Halden, det ble tøffe tak mot Sandefjord.
Helgi i krigen da som nå.

Vi er et mål foran. Vi har ballen i angrep, det er spilt 27.25. Kampen skal avgjøres. Da melder våre «crazy faraoes» seg på. De snilleste gutta med ekte Vikingblod i kroppen. Da snakket vi altså ikke bare håndball, men også fra krigerske forfedre. Helgi (som alltid) spiller med hjerte utenpå drakta brenner et skudd. Når du er kriger gjør du det du alltid gjør. Ofrer alt for å få ballen. Denne gangen endte det med 2 minutt og istedenfor å sette en spikere i kista inviterte vi Sandefjord inn i kampen. Sandefjord utligner. Vi bommer. Sandefjord har momentum og kan avgjøre. Men med 45 sekund gjør de ny teknisk feil og Scott legger time out kortet når det gjenstår 20 sekund.

Vi setter opp Sammy på skudd var den tydelige meldingen fra Scott om hva vi skulle foreta oss. Det hadde nok Sandefjord forberedt seg på. Men de hadde nok glemt de «crazy faroes». Gutta som elsker krig, der det bruser ekstra når de lukter blod. Jonas spiller opp Kjartan og med to sekund igjen gjør han det mang en vikingkonge før han har gjort. Setter inn det siste nødestøtet. Etter 3 døgn på lastebåt for å nå denne kampen var det litt som i et eventyr for at det var nettopp Kjartan som skulle sette inn det avgjørende målet.

Flere av våre supportere hadde tenkt seg til Sandefjord for å støtte laget. Det var ingen billetter å få og når vi ser at det kun var 176 billetter solgt så kan en jo lure på hvorfor ikke hjemmelaget kunne solgt oss billettene. Her har de noe å lære av byrival Runar som gav oss VIP billetter.

Vi går til juleferie med 9 poeng, over nedrykksplassen og er klar til de siste 8 tøffe kampene. Kampen for tilværelsen fortsetter. Nå venter jul, landslagspause og ny oppkjøringsperiode i januar før neste kamp blir hjemme mot Nærbø i starten på februar.

En stor takk til Sven Kvia som sponset oss med biler til Sandefjord.