Debut med 3 mål – Ryger
Foto Svein Erik Fylkesnes

Debut med 3 mål

For få måneder siden var vel tanken om at han skulle spille mot Elverum langt borte. Med skader og sykdom dukket muligheten opp og Sindre Skjeie (17) tok vare på sjansen. Kald i hodet satte han 3 flotte scoringer bak Torstein Fries som om det skulle ha vært hvilken som helst g18 kamp.

Sindre er Hundvåg gutt og kom til Viking for et par år siden. Hans første møte med med a-gruppa var treningsleiren i Danmark der han grunnet skader ble med som læregutt. Hans første opptreden med førstelaget var i treningskampen mot KIF Kolding. Mot Nærbø sist var han tilbake i a-gruppa, men uten spilletid. Så nå mot Elverum dukket altså muligheten opp i 2. omgang etter at veteranen Fredrik Haaland i sitt comeback hadde bekledd kantposisjonen i første omgang.

Jeg trodde på maks 5 minutt i hver omgang. Å få lov å spille en hel omgang og score 3 mål hadde jeg ikke drømt om.

Sindre Skjeie

Fordi som ikke var i hallen eller så kampen på handballtv.com så foreviget Svein Erik Fylkesnes den 3. scoringen når Fries var ersattat av Imsgaard.

Nivået i Rema 1000 ligaen er høyt og det betyr at overgangen fra ungdoms- og rekrutthåndball til a-laget er større enn det var når vi spilte i 1. og 2. divisjon. Med Sindre sin debut har nå 3 lokale spillere fått sin debut. Den andre som hadde sine første minutter i Rema 1000 ligaen på hjemmebane var Andre Gjøse Jakobsen som kom inn for Simon Ypma de siste 10 minuttene.

Før sesongen hadde Tore Nygård uttalt mål om å få spilletid i Rema 1000 ligaen. Det har han i flere kamper og også han kom i målprotokollen i går med 2 scoringer.

Trym med knalltøffe taklinger, her mot Endre Langaas.
Foto: Svein Erik Fylkesnes.

Veien til å bli en etablert toppspiller er lang, nå har unguttene fått noen smakebiter. Vi håper disse øyeblikkene gir motivasjon til å legge ned de mange treningstimene sommå til på veien fra å være ung og lovende til å bli en etablert Rema 1000 ligaspiller.
For i møte med fysisk sterke Rema 1000 ligaspillere er det erfaring og muskler som må til.

Vi håper også det at lokale gutter får muligheten inspirerer klubbledere og barne- og ungdomstrenere til å stå på videre. Vi trenger alle håndballspillere, både de som debuterer på a-laget og de som spiller på sitt lokale seniorlag.

Takk til dere alle som kom på kamp i går og støtter oss fra tribunen.
Håper å se dere på søndag igjen når Bækkelaget kommer på besøk.