Denne kvelden var vår – Ryger

Denne kvelden var vår

Etter en tung sesongstart med mye marginer i mot viste vi oss fra vår beste side søndag kveld. Spillerne har i to uker jobbet med å mobilisere til denne kampen, hva er vel mer gledelig at det ble levert både på og utenfor banen. Tusen takk til dere 892 som tok turen til Stavanger Idrettshall på en kveld der både Viking fotball, Sandnes og Sola hadde hjemmekamp. Takk til våre fantastiske samarbeidsklubber, SIF, Mastra, Hundvåg, Brodd og MIL for at dere mobiliserte det dere gjorde.

5 mål og strålende forsvarsspill fra Ferdinand.
Foto Trine Nessler Wichmann

Som mot Bergen i fjor ble kronekampen akkurat den festen vi drømte om. Sammen med våre samarbeidsklubber hadde vi mobilisert stort og foruten håndballkamp var det hoppeslott, det var konkurranse, pauseaktiviteter, det var pizza fra Pizzabakeren og så var det en underholdende håndballkamp som hovedrett.

Vi så det fra første duell. Gutta var revansjesugne og oppildnet av det gode publikumsoppmøte ble det trøkket til fra start. Vi tar initiativet i vårt 7 mot 6 spill og setter en standard for kampen. Så glipper det litt, 2-1 ledelsen blir til 3-5 og 4-6. Vi nøler framover og gir gjestene en enkel jobb med å ta føringen. Men vi kommer tilbake. 4-6 blir til 10-8 som igjen blir til 15-10 og vi har egentlig god kontroll på gjestene. Så slipper vi de inn igjen i kampen og når pausesignalet går er vi kun 1 mål foran.

Fotograf Trine Nessler Wichmann med en fotoserie av et av Sindres 6 mål.

Men denne gangen var det slutt på gjestfriheten. Vi skyter fart ut av startblokkene i 2. omgang og kommer 2 og 3 mål foran. Gjestene prøver, men møter et forsvar med en fysikk de ikke er i nærheten av å kunne matche. Det er en håbu som gjør at gjestene henger sånn noenlunde med, Lars Thomas Line noterer seg for 9 mål og er gjestenes klart beste spiller og det er smått utrolig at Nærbø har sendt en så god spiller på lån.

Andreas med en ny fin kamp og et par av scoringene var verdt turen til Stavanger idrettshall alene
Foto Trine Nessler Wichmann

En håndballkamp er aldri over og små ting kan snu det meste i hektiske sluttminutter. Bodø prøvde det meste, men denne kvelden var bare vår. Oppildnet av et entusiastisk hjemmepublikum stod vår forsvar opp som en betongmur og det er nok ikke bare bodødrakta som er blå etter møte med Mikkel, Ferdinand og de andre hardarbeiderne krigerne fra Ryger.

Etter flere kamper ute med skade var Sverre tilbake. Foto Trine Nessler Wichmann

Odne ble kåret til vår beste spiller etter strålende målvaktspill. Vi kunne trukket fram flere spillere, men denne kvelden tilhørte laget, laginnsatsen og det flotte håndballpublikummet. Kjekt var det også at 2006 modellen Gaston Denichou fikk sin debut, sist helg var det Simon Østbø som fikk prøve seg for første gang.

Dette var en viktig seier både med tanke på tabellposisjon, poengfangst men også som en bekreftelse på å få vist hva som bor i laget. Bodø kom til Stavanger som store oddsfavoritter, men denne gang var det vår tur å gi en oddsbombe.

Med Ola og Jonas ute med skade ble det 2 x 30 minutt på banen for Birk. 2 mål endte det på.
Foto Trine Nessler Wichmann

Søndag tar vi turen til Trondheim for å møte Melhus. Håndballkamper er ferskvare, skal vi få med poeng derfra må vi opp på samme nivå som idag. Det akter vi å gjøre, for det er ingenting som er bedre enn å vinne håndballkamper.

Odne kåret til vår beste spiller. Gledelig også at Lars Henrik er tilbake etter skade og kan se sin lagkamerat gjøre en av sine mange redninger.
Foto Trine Nessler Wichmann