– Det blir høyt tenningsnivå – Ryger

– Det blir høyt tenningsnivå

Det nærmer seg bunnoppgjøret mot Fjellhammer og for å få et «nøytralt» syn på kampen har vi tatt en prat med vår håndballkommentator Per Kristian Sandvold som har en fortid i både den grønne og blå drakt

For de som ikke har fått billett og som har sett kampene våre på direktesport.no har sikkert lagt merke til vår dyktige kommentator som ruller på r ene. PK studerer på UIS og har fulgt Viking og Rema 1000 ligaen tett og er opprinnelige fra andre sidene av fjellene. Vi lurer derfor på hva han forventer av morgendagens kamp med sine «nøytrale briller».

Hva taler for Viking seier og hva taler for Fjellhammer seier. PK vurderer dette slik:

Derfor vinner Viking:
At de er en gjeng i forsvar med en meget god fighter vilje og en målvakt som kan stenge helt. Det må fungere, samtidig som bakspillerne må være helt oppe mot maks nivå, noe de har vist tidligere i sesongen at de kan være. I tillegg tror jeg det er en god flyt og stemning i Viking troppen etter at de færøyske spillerne valgte å ikke dra på landslagssamling, men heller være i Stavanger for å trene med laget. Tror også at noen treninger med tidligere trener Joar Gjerde kan ha en positiv innvirkning på spillergruppa, og at man vil se et heltent Viking lag.

Derfor vinner Fjellhammer:
Fjellhammer føler vel at de har kontroll på Viking etter å ha slått de begge gangene i fjor. Fjellhammer spiller en fin og underholdende håndball, og har utviklet seg stort siden forrige sesong i 1div. De har vært nærme å ta 2p i nesten alle kampene de har spilt, og trener Kristian Bliznac har klart å skape et meget godt kollektiv, samtidig som spillerne får brukt sine individuelle kvaliteter.

Håndballkommentar PK Sandvold

Hva slags type kamp får vi se?
Ser for meg at vi får en jevn og tett kamp. En kamp som ingen av lagene vil tape. Dette er en av kampene som begge klubbene har sett seg for at de må ta poeng hvis de vil bli værende i Rema 1000 ligaen. Vil nok være et høyt tenningsnivå, og ikke altfor mange mål.

En spiller på hvert lag som du vil trekke fram
Må si at jeg er meget imponert av Ole Andre Lerang. Hvordan han klarer å få stablet kroppen sin til hver eneste kamp og levere på det nivået som han gjør er jo utrolig. Vært viktig i de kampene som Viking har tatt poeng, men også vært meget god i kamper hvor Viking har tapt med en del mål.

Ole Andre Lerang trekkes fram som nøkkelspiller. Her med blomster fra Musegatens blomster som vår bestemann mot ØIF Arendal
Foto: Trine Nessler Wichmann

Fjellhammer
Benjamin Berg har imponert meg. Berg er født i 2003 og spiller i Rema-1000 ligaen som det er den største selvfølge. Med sine 51 mål på sine 10 kamper har han vært en sentral spiller for Fjellhammer, og vil nok spille i utlandet om ikke altfor lang tid.

Hvilke andre faktorer spiller inn?
Tror det er en del nerver hos begge lag, ved halvspilt sesong så er det ikke en god følelse å være på nedrykk plass. Tror Fjellhammer er litt frustrerte over at de ikke står med flere poeng enn de gjør på nåværende tidspunkt, og at frustrasjonen kan bli stor hvis de ikke får med seg poeng fra Stavanger idrettshall.

Tror kanskje Viking er litt mer forberedt enn Fjellhammer på å befinne seg på nedrykk og rundt nedrykksplass og kjenner litt mer på hvor gøy det er å spille kamper som betyr mye, mens Fjellhammer kanskje vil føle litt mer på presset. Vinneren går opp fra direkte nedrykksplass, og det er viktig siden det har blitt en forholdsvis stor luke opp til Fyllingen på 9plass med 12p, så er det utrolig viktig å ta poeng mot lagene rundt seg på tabellen.