– Det blir kvalik mot Nøtterøy – Ryger

– Det blir kvalik mot Nøtterøy

Norges håndballforbund avlyser sluttspillet i Rema 1000 ligaen for herrer, men opprettholder kvalikampene. Forbundsstyret mener fortsatt det er realistisk at det åpnes for treningskamper i uke 18 og at kvalifiseringen kan gjennomføres innen utgangen av mai.

Sebastian er skadefri etter en lang skadeperiode. Han kom til Stavanger for å gjøre Viking til et Rema 1000 liga lag. Nå får han mulighet til å ta farvel med hjemmepublikum med å sikre oss ny kontrakt: Foto: Svein Erik Fylkesnes

Forbundsstyret har og vedtatt at neste sesongs Rema 1000 liga skal spilles med 14 lag. Det blir dermed tre meget spennende kvalikkamper som skal utkjempes i siste halvdel av mai, nesten 5 måneder etter siste obligatoriske kamp. For at dette skal kunne gjøres er NHF avhengig av å få aksept fra regjeringen når neste tillyste pressekonferanse i uke 18 skal si noe om videre gjenåpning.

Kapteinen og treneren er klar til kvalik. Ryggproblemer har holdt Helgi på sidelinja noen uker. Han står nå over EM kval kampene for Færøyene for å kunne gi alt i kvaliken.
Foto: Trine Nessler Wichmann

Vi er godt forberedt til de 3 kommende kvalifiseringskamper og kampforberedelsene har pågått kontinuerlig siden det ble bestemt at vi skal ut i kvalik. Nøtterøy er analysert og vi vet hva som venter. Spillerne er klare for å gi alt for plassen i Rema 1000 ligaen. Selv om stadige endringer i spilleplanen har kommet er målet at når fløyta går så skal vi være klare til å gi alt. Vi skal vise oss plassen fortjent.

Til handball.no sier håndballpresident Lio at de har signaler på at det kan gjenåpnes når neste kunngjøring kommer i mai. La oss håpe at idretten for en gang har sett signalene. Så langt kan vi vel si at signalene våre idrettsledere har oppfattet har vært mer som tåkedotter en disig morgen i havgapet mer enn trygt land der vi kan legge til kai etter fem måneder i usikkert farvann.

Om det skulle gis åpning for treningskamper så er spørsmålet hvem vi skal spille mot…. Det er grunn til at tro at Nærbø nå spretter champagnen etter å ha sikret seg E- cup og setter seg i Masseyen med gjødselvogna på slep for å nyte våren og at en lang sesong er over. Enklere blir det straks for vår motstander Nøtterøy som har kvalik lag som Falk, Follo, Sandefjord og Halden i overkommelig avstand. For ikke å glemme at vi har to spillere på internasjonalt oppdrag som er tilbake 3 mai…