Dobbel dose Bergen – Ryger

Dobbel dose Bergen

I morgen tar vi i mot FyllingenBergen til kamp i Stavanger Idrettshall kl 18.00. Mens flere rogalendinger de siste årene har dratt nordover for spill i gult og blått har nå flere bergensere søkt eksil her i Rogaland. 4 av disse i kler seg mørkeblått i morgen og skal gjøre sitt for å bli ekstra upopulære i fødebyen.

Hva vil det si å være en bergenser. Et google søk gir bergenserne en beskrivelse som som brautende, breikjeftet og kvikk i replikkene, og som å ha en noe spesiell, ironisk humor. Bergensere oppleves ofte som veldig rett på sak, og kanskje som litt frekk. De er temperamentsfulle og livlige, kanskje særlig når det er sol.

Etter å ha blitt kjent med disse flotte guttene kan vi si at våre «bergensere» langtfra er representative for denne beskrivelsen. For det er alle flotte ydmyke og høflige gutter. Frekke er de langifra. Temperament, det har de sikkert. Men med 3 færøyske vikinger på laget blir selv det bergenske temperamentet som en stille bris.

Selv om FyllingenBergen består av trener fra trøndelag og spillere fra andre deler av inn- og utland blir det mye ergensdialekt i Stavanger idrettshall i morgen. Men våre gutter er kampklare og har ikke tenkt å gi ved dørene når Fyllingen entrer Storhallen. For dere som ikke kjenner de, her er de 4 bergenserne som skal gjøre livet surt for de gule og blå.

Sebastian Waage Mossestad, foto Svein Erik Fylkesnes

Sebastian Waage Mossestad spiller for oss for 3. året og gleder seg til «lokaloppgjøret»
«Fyllingen er gode i kontra/ankomstfasen og har kontringssterke kanter som er glad i løpe inn enkle mål. Det blir utrolig viktig å holde nede de tekniske feilene for å hindre enkle mål i mot. Vi har litt å revansjere nå etter 3 stortap og blir kampen som cupkampen for 2 år siden kan publikum vente seg temperatur i hallen.
Det er alltid spesielt å spille mot Fyllingen for min egen del med tanke på at det er barndomsklubben min. Jeg spilte der fra jeg var 5 år og helt fram til jeg flyttet til Stavanger. Vi er klar for kamp og satser på reprise av cupkampen for 2 år siden.

Samson Bjørke Kallestad, Foto Svein Erik Fylkesnes

Den av bergenserne som har vært her lengst er Samson. Han kom hit etter nedrykket til 2. divisjon og har vært med på hele reisen opp til Rema 1000 ligaen. Han sier dette om kampen i morgen
«Fyllingen har jeg gledet meg til lenge og sett fram til. For 2 år siden slo vi de ut av cupen og det var et stort høydepunkt. Nå skal vi endelig møte de igjen i Rema 1000 ligaen og vi skal gjøre alt for at poengene blir igjen i Stavanger. Det blir gøy å spille mot gamle lagkamerater fra den beste klubben i Bergen, men vi skal vise at vi har ingen respekt og skal slå hardt fra oss.

Lars Henrik Hygen, Foto Svein Erik Fylkesnes

Vi trenger å vise oss fra en bedre side enn de siste matchene og jeg tror dette er en fin mulighet for oss. Det er alltid kjekt å møte klubber fra hjembyen som man kjenner bedre enn andre. Jeg kjenner flere på Fyllingen og da hadde det vært ekstra gøy å gjøre det surt for dem i morgen.

Ulrik Berge Eriksson, Foto Svein Erik Fylkesnes

Siste mann ut er Ulrik Berge Eriksson som debuterte for oss sist kamp. Han kom til oss i sommer og håper selvsagt på at han blir å finne på banen også mot laget fra hjembyen. Også Ulrik ønsker 2 poeng og sier
«Det blir gøy å spille mot Fyllingen. Jeg kjenner flere av spillerne og har spilt med og mot de flere ganger.»

Tar vi med at Kjartan Johansen hadde en sesong i Fyllingen før han kom til oss så har vi hele handa full av spillere som har et ekstra forhold til morgendagens motstander.

På tribunen er det Stavangerdominans og vi håper du vil komme i hallen og støtte oss som vår 8. spiller. Billetter i vår app og viking.woow.no