«Dramaet» få merket – Ryger

«Dramaet» få merket

Få minutter før kampstart skjedde det som ikke skulle skje, Vegard Sømme Dybdahl får et overtråkk og fysio Eirik Garnvik forsvant i garderoben med høyrekanten og kunne fort konkludere at kampen gikk uten Dybdahl.

Med Ulrik Berge Eriksson ute med skade har mye av ansvaret på høyrekanten hittil ligget på Vegards skuldre. Med 5 mål mot Halden og en god oppkjøring var Vegard en viktig brikke i det forventede tøffe bunnoppgjøret. Med skade så tett opptil kampstart var det duket for Fransisco Pereira. Pereira ble hentet hit på en kort tidsavtale som back up for Vegard og hittil har han kun et innhopp mot Elverum.

Scott og Rasmus med skadebeskjed rett før kampstart. Ingen optimal situasjon for trenerteamet, men roen beholdt de.
Foto: Trine Nessler Wichmann

Fransisco spiller til vanlig for Nottingham i den engelske ligaen. Håndball i England er ingen stor idrett og selv om han to ganger er kåret til MVP i Premier League Handball har overgangen til norsk håndball vært stor. Legg til at han kom hit i slutten av august med en 6 månederes ufrivillig coronapause i bagasjen, er 20 år og kommer inn i troppen få dager før seriestart så er det ingen enkel jobb han har hatt.

Fransisco tar tak bakover
Foto:Trine Nessler Wichmann

Så få minutter før kampstart fikk han beskjeden fra Scott. – Du skal starte.
Plutselig var han som skulle være en back up spilleren som måtte spille 2x 30 minutt. Etter noen skuddbom i førsteomgang så spilte porutgiseren på seg mer og mer selvtillit og jubelen stod i taket blant medspillerne når han fikk sin første scoring i Rema 1000 ligaen. Og ikke nok med det, minutter senere drar han til med en underarm og kan nå notere seg to mål på CVn fra Rema 1000 ligaen. Er det andre spillere som har scoret både i Rema 1000 ligaen og i Premier League Handball?

Foto: Trine Nessler Wichmmann

Fransisco har tatt Stavanger med storm. Han er en høflig, blid og takknemling ungdom som har glidd godt inn i gruppa. Så er han jo i gode hender når han bor hjemme hos kantkollega Vegard som har tatt oppgaven som vert på beste måte. Oppholdet her er snart over og om kort tid venter studier i England igjen.

Med seg hjem får han iallefall en hel kamp i Rema 1000 ligaen, 2 scoringer og forhåpentligvis en del erfaring som gjør at Nottingham og Fransisco kan vinne Premier League Handball på ny.

Vår dyktige fysio, Eirik Garnvik, jubler. Det gjorde han definitivt ikke når Vegard tråkket over rett før kampstart.