En magisk håndballkveld i Stavanger – Ryger

En magisk håndballkveld i Stavanger

Med 1000 entusiastiske tilskuere på tribunen og en kamp som betydde utrolig mye for begge lag var rammen for kampen den best tenkelige. Bergen måtte vinne for å ha kontakt med direkte opprykksplass og hjemmelaget visste at med seier så har vi los på lagene foran oss. Og gutta leverte, publikum leverte og hele hallen leverte. Vi fikk håndballdrama på sitt beste, publikum fikk valuta for turen til Stavanger Idrettshall og vi satt igjen med to poeng.

Tøffe dueller og harde tak. Bursdagsbarne Kjetil Johansen og Kaspar Dallan i duell
Foto Trine Nessler Wichann

Bergen var store oddsfavoritter før kampen, de har et budsjett som er det dobbelte av oss, de har hentet inn profiler som Miguel Neves og Rasmus Carlsen for å gjøre oppholdet så kort som mulig i 1. divisjon. Vi visste at vi måtte levere årsbeste for å være i nærheten av å ta poeng. Og årsbeste ble det. Med god margin.

En smule varmt mellom Kjetil og Neves…
Foto Trine Nessler Wichmann

Lagene fulgte hverandre i målprotokollen fram til 10 minutt og stillingen 6-6. De neste minuttene fester bergenserne et grep om kampen og drar fra og leder med 3 mål når trener Morten legger timeout kortet. Noen justeringer og klar for debut for Ryger på hjemmebane for bergenseren Robart Jansen i målet. Etter 3 måneder på sidelinja med hodeskade var fjorårets SIF målvakt endelig tilbake på banen. Og for en debut det ble. Kombinasjonen med strålende målvaktspill, tålmodigere framover og et solid forsvar så jobber vi oss inn igjen i kampen og går til pause med like mange mål i protokollen, 16-16.

Trondur on fire. Trondur trenger definitiv ikke kjøretimer med Skagen Trafikkskoles bil i bakgrunnen. Mot et tøft bergensforsvar styrte han stødig fant han veien til mål hele 15 ganger.

Når vi kommer ut etter pause etter en strålende utført førsteomgang så har vi fortsatt et gear til å gå på. Fra første duell så viser vi at vi både er bedre og at vi vil mer. Robart fortsetter å storspille, ender på 42 % redningsprosent, forsvaret står som en vegg og gir bergenseren juling hver gang de prøver seg og framover holder vi oss til avtalene og kampplanen. I løpet av omgangens 18 første minutter slipper vi inn 4 mål. Men en håndballkamp er ikke slutt før sluttsignalet går. Ringreven Vidar Gjesdal tar time out og kommer ut med 7 mot 6. Bergen mestrer dette bra, samtidig som de har flere situasjoner der de har marginene med seg, men dette fører til at gjestene finner veien til nettmaskene igjen. Heldigvis så holder vi roen framover og klarer å kvittere ut, men når 5 minutter gjenstår så er gjestene plutselig på skuddhold med 3 mål bak.

Det er sine egne man skal ha det heter det. Bergenseren Robart Jansen var i de umulige hjørnet.

Men dette var kvelden poengene skulle bli igjen i Stavanger. Det var fortjent, vi var bedre på banen, vi hadde største vilje og vi var oppildnet av over 1000 tilskuere. Etter en tøff innledning på sesongen med mange skader og prestasjoner under det vi hadde ambisjoner om så smaker slike seire ekstra godt.

Dette var en lagseier med stor L. Vi vinner for de vi vil mest, fordi hele laget står opp sammen og tar alle dueller og har tro på konseptet. Men på en dag som denne må vi allikevel trekke fram Robart Jansen med sitt fabelaktige målvaktspill og ikke minst Trondur Mikkelsen som setter 11 spillemål og 4 straffemål og leverer sin beste kamp for året. Det ble etterhvert en målscorerduell mellom Trondur og Rasmus Carlsen, dansken som med 7 spillemål og 3 straffemål er den som gjør at bergenserne henger med så lenge de gjør.
Det er natt og dag på seier og tap. Her ser dere glade Rygere
Foto Svein Erik Fylkesnes og Trine Nessler Wichmann

Det er to kamper igjen før jul og 1. divisjon har fått en hel annen utvikling enn det de fleste hadde spådd før sesongen. De skiller nå 2 poeng fra Charlottenlund på 7 plass til Sandefjord som overraskende tapte mot Falk på 2. plass. Viking TIF har mer eller mindre opprykket i lomma som eneste ubeseirede lag, men bak der kommer det til å bli et jag som kvalifiseringsplassen.

Ferdinand tar telling. Fysio Eirik Garnvik fra Stavanger Idrettsklinikk på plass. Noen strakser etter var Ferdinand på banen igjen og idag er det eksamen for strekspilleren
Foto Hans Lie

For vår del handler det selvsagt om det kjedsomme, ta en kamp av gangen. Allerede søndag er det en ny og vanskelig bortekamp mot Nøtterøy for den andre opprykksfavoritten Sandefjord kommer til Stavanger i siste hjemmekamp før jul.

Men slike kvelder som på søndag skal vi ta med oss. Målet med etableringen av Ryger var å skape magiske håndballøyeblikk for dagens barn- og unge. Slike øyeblikk som de med hatt og frakk snakker om fra 90 og 2000 tallet. Det er langt fram til toppen av norsk håndball, men kvelder i som i går gir oss troen på veien tilbake finnes.

1000 tilskuere, mange barn og unge som fortjener nye store håndballøyeblikk

Takk til dere alle som bidrar. Skal vi klare å ta nye steg trenger vi alle. Publikum, sponsorer, frivillige og spillere. Takk til våre samarbeidsklubber, Forus og Gausel, Stavanger IF, Mastra, Midtbygden, Hundvåg og Forus og Gausel for at dere er med oss på veien. Vi har plass til flere. Sammen skal vi bygge bredde og elite.