En seier som smakte godt – Ryger

En seier som smakte godt

Vi vinner 32-28 over ROS og tar to svært viktige poeng i den rekordjevne 1. divisjonen. Gjestene henger godt med i første omgang, men utover i 2. omgang er det vi som har mest muskler, best fysikk og vi som tar en fortjent seier i en kamp vi sårt trengte 2 poeng i. Herman Thysted er «on fire» om dagen, 11 mål i går, et par skuddene verdt turen til Stavanger Idrettshall alene.

Herman «on fire». 11 mål på 17 skudd viser statistikken. Et par av de av kaliber du sjelden ser i 1. divisjon.
Foto Svein Erik Fylkesnes.

Vi innehar nå en 9. plass og 17 poeng på en tabell der det skiller 6 poeng fra 12. plass til 4. plass. Med unntak av Follo og Randesund i hver sin ende av tabellen så har de andre lagene svingt stort fra kamp til, noe som vises igjen på tabellen. I fjor kom gårsdagens motstander ROS på 10 plass på tabellen med 19 poeng på 26 kamper. Vi har nå 17 poeng etter 17 kamper noe som sier litt om jevnheten denne sesongen.

Det var kampklare krigere som gikk til oppgaven mot ROS med stor revansjelyst og stor sult etter de to svært viktige poengene som lå i potten. Selv om ROS var bak oss på tabellen hadde vi et 10 målstap fra bortekampen i minne, vi visste også at motstanderen for kort tid siden sjokkerte Sandefjord på bortebane og vant med 3. mål.

18 år gamle Sune Ruud tilbake etter lang tids skadefravær.
Foto Svein Erik Fylkesnes

Det blir en jevn og tett start på kampen, lagene følger hverandre fram til 8 minutt er spilt. Da tar gjestene et lite grep, vi blir utålmodige i angrep, bommer og gjør tekniske feil og den muligheten griper gjestene med begge hender. Etter 25 minutter tar vi time-out på stillingen 8-11 og som mot Fyllingen sist klarer vi å heve oss i omgangens sluttfase og gjør 5 mål på 5 minutter slik at lagene er like langt når pausesignalet går.

Kampen var like viktig for ROS som for oss og det var et ROS lag som ikke ville gi seg uten kamp. Det unge ROS laget prøvde og prøvde men etter hvert som omgangen gikk så forsvant mer og mer av kreftene ut av bortelaget som måtte tåle en del juling av våre spillere som er fysisk sterkere. Vi glir fra sakte men sikkert og er oppe i en 6 målsledelse noen minutter før slutt. Etter noen hawaii avslutningsminutter ender det med 4 mål seier, men mest gledelig er det at det ble to poeng.

Jon Aksel fikk sjansen midtveis i 1. omgangen og tok vare på muligheten han fikk

I sluttminuttene av kampen forsvant både Linus Høgdahl og 1 divisjons toppscorer og ROS desidert beste spiller David Valderhaug ut med skader. Vi håper begge snart er tilbake på banen.

Det var første kamp på lang tid vi kunne stille med skadefri tropp. Sune, Jonas, Lars Henrik har alle hatt lange perioder ute i høst og vinter i tillegg til andre småskader på spillere som har skapt utfordringer i både kamp- og treningshverdag. Det var første kamp på hjemmebane etter trenerbytte og de som har fulgt laget tett vil se at 7 mot 6 spillet er nedprioritert og det er færre bytter forsvar /angrep. I gårsdagens kamp gav det større tempo i kampen og mot ROS var dette en medisin som virket.