Endelig hjemmekamp – Ryger

Endelig hjemmekamp

Kl 17.30 møter vi Herulf Moss i Stavanger idrettshall i årets første hjemmekamp. Vi er favoritter, men vet at bortelagets prestasjoner de to siste kampene er bedre enn det tabellen viser. Derfor skal vi være påskrudde fra start og vi vet at ingen kamper vinnes uten at vi leverer på vårt beste.

Nå venter altås Herulf Moss, en klubb som i en årrekke har vært en del av norsk topphåndball, men som kun har en sesong bak seg på øverste nivå (2011/12). Da endte de på 11 plass og tapte den påfølgende kvaliken mot Falk Horten. Samme året ble vi nr 9 med spillere som Kjetil Strand, Joar Gjerde, Vegard Samdahl og to av dagens spillere Ole Andre Lerang og Erik Rafoss. Året etter rykket vi ned og møtte Herulf igjen i 1. div. Siden den gang har dagens gjester vandret mellom 1. og 2. divisjon og slitt med å bli et stabilt førstedivisjonslag.

Trondur i hjemmekampen mot Nærbø. Nå venter Herulf og vi satser på at færøyingen har stilt inn skuddarmen.
Foto: Nanco Hoogstad

Herulf startet sesongen med et tap borte mot Viking TIF, en kamp hvor de holdt følge lenge med et av de forventede topplagene og hvor de gjorde hele 31 mål. Lørdag tok de i mot Falk hjemme og etter å ha kommet skikkelig på hæla hentet de inn Falks 7 målsledelse og minutter før slutt hadde både ledelsen og muligheten til å komme to mål foran. I stedenfor å sette spikeren i kista kom Falk inn igjen i kampen og scorte seiersmålet på straffekast i siste sekund.

Det er mange ubeskrevne blad på dagens Herulf lag, men skal vi vinne i dag må vi stoppe deres toppscorer Sebastian Schwarch. På sitt beste holder han et høyt nivå. Før han kom til Herulf var han med og spille Fjellhammer opp i Rema 1000 ligaen og fra disse oppgjørene fikk vi sett hva han står for. Også Andreas Lie og Simen Opaker er målfarlige spillere og verdt å ha et ekstra øye med.

Vi stiller mer eller mindre mannssterke, det er bare Andre Gjøse Jakobsen, som ikke er meldt spilleklar, og vi ønsker å vise oss fra vår beste side i vår første hjemmekamp. Vi håper mange av våre håndballvenner vil ta turen til Stavanger Idrettshall og heie oss fram. Det betyr mye å ha støtte på tribunen.

Sees vi?