Endelig serieåpning – Ryger

Endelig serieåpning

Det er 3,5 måned siden siste kamp, det har vært sommer, egentrening og det har vært 5 uker med fellestreninger. 2. september har stått som et klart mål i kalenderen. Lørdag blir det tur til Kristiansand for å møte Randesund. Vi er klar for å jakte sesongens første 2 poenger.

I sesongdebuten møter vi altså Randesund, et ny opprykket lag som i skyggen av Kristiansand har tatt turen opp på det neste øverste nivået etter å ha vunnet 2. div avd 3. med klar margin. Vi er favoritter i sesongåpningen, men vi er ydmyke nok til å vite at ingenting kommer gratis. Det er bare å spørre Kolstad som skulle marsjere inn sine to første poeng i Rema 1000 ligaen. Det handler om å prestere, fra første fløytesignal til sluttsignalet går.

Sverre ble denne uka overført til Madla og er spilleklar både til morgendagens serieåpning og vil slutte seg til spillergruppa for fullt.

Det er mange nye spillere på årets Rygerlag. Odne, Linus, Theodor, Mikkel og Sverre er alle klare til i ikle seg den hvite Rygerdrakta for første gang. Vi håper at de siste ukers trening har ført laget nok samhandlet til å kunne ta fart fra startblokka, at dagsform og vinnervilje er slik den skal være i en serieåpning og at vi får vist oss fra vår beste side.


Randesund er et ubeskrevet blad i 1. divisjon. De var for halvannen uke siden på Jæren og beseiret Varhaug i cupen, det uten sin antatt beste spiller Jon Robertsen. Haugalendingen har erfaring fra Kristiansand og Rema 1000 liga og hans erfaring vil være helt avgjørende om sørlendingene skal holde plassen i divisjonen. En annen spiller vi kjenner til er målvakt Nicolai Bredmose Haugen som vi lånte fra nettopp Randesund når vi hadde skadeproblemer på våre målvakter våren 2022. Vi ser fram til å møte Nicolai, en spiller som vi satte stor pris på under gjestespillet hos oss, nå skal vi gjøre det vi kan for at han skal få en hente flest mulig baller ut av eget mål.

Nikolai fra kamp for Viking mot OSI. Nå har han fått oppgaven med å stoppe oss i morgen.
Foto Ørjan Dalseth

Vi vet ennå ikke om kampen blir streamet. Kristiansand kommune har visstnok nektet alt av ai. kameraer. TV2 lovet i møte med klubbene å komme tilbake til denne kampen, foreløpig beskjed er at det blir avklart i ettermiddag… Vi holder dere oppdatert.

Turen til Kristiansand går med vår samarbeidspartner Sverre Haga, med på turen skal også vårt rekruttlag være. Laget spiller mot Kristiansand i Idda nesten samtidig med vår kamp mot Randesund.