Endelig seriestart – Ryger

Endelig seriestart

Søndag kastes seriespillet i gang og Ryger skal ut i sin første offisielle kamp. Vi skal ut i en av sesongens vanskeligste bortekamper når vi tar turen til Trondheim for å møte Charlottenlund søndag kl 15.30

Søndagens motstander Charlottenlund er en av divisjonens store outsidere. Mens Kolstad handler som fulle sjømenn plukker naboklubben Charlottenlund opp smulene og tar den prisverdige jobben med å utvikle mange av talentene i Trondheim. Og talent finnes det nok av hos søndagens motstander. I mål har de Jespers lagkamerat fra 04 landslaget Henrik Ibsen og som bakspillere må vi være ekstra oppmerksomme på både Linus Høgdahl (02 landslaget) og ikke minst Nikolai Daling som både vi og en rekke andre klubber hadde på blokka over spennende spillere, men som valgte å bli i Trondheim.
Laget har etter hvert etablert seg som en stabil 1. divisjonsklubb og lagets unge lovende trener Fredrik Tønne har fått et års erfaring på sine skuldre når han nå sender laget ut for sin sesong nummer 2.

Fra fjorårets kamp i Stavanger idrettshall. Nå venter ny duell i Trondheim
Foto: Atle Mork Oftedal


Charlottenlund har fra tidligere sesonger vært et lag som har svingt stort i prestasjonene. I fjor slo de vår opprykksrival Follo i begge oppgjør og var en medvirkende årsak til at deres opprykksplaner brast, men de hadde også noen overraskende tap mot lag de burde hatt slått. Av de få som har forsøkt å spå utfallet av 1. divisjon er Charlottenlund utpekt som «outsideren». Vi kjenner lite til vår motstanders pre season, men har registrert at de slo nyoppprykkede Melhus klart og at de gjorde det samme mot 2. divisjonslaget Bodø i generalprøven sist helg.

For første gang spiller vi under navnet Ryger.

For vår del handler det om å få satt vårt spill og holde toppnivået vårt i 2×30 minutt. Vi har spilt 4 treningskamper, 3 mot Rema 1000 liga lag og 1 mot divisjonskollega Bergen, alle har endt med tap. Vi skal ikke legge for mye i treningskampene, de har gitt oss de svarene vi søkte og som forhåpentligvis gjør at vi skal vært godt rustet når vi søndag skal kjempe for våre 2 første poeng. Kampen på søndag blir også den første vi stiller med fullt mannskap nå som Jesper Røisland er kampklar etter en pålagt «EM pause» etter returen fra Montenegro.

Jesper spiller sin første klubbkamp for sesongen.
Her fra lokaloppgjøret mot Sandnes ifjor
Foto Svein Erik Fylkesnes


Foruten spillerne fra Viking og Stavanger blir det flere nye fjes på laget vårt denne sesongen. Kjetil Johansen, Julian Kragensteen, Steffan Stollig og Kristian Skytte Nygaard er alle nye i troppen.

Det vil være en vinnersugen gjeng som entrer CSK Varmbo Arena søndag kl 15.30. Enkelte husker en sesongåpning i Vikhammer i fjor…

Alle kampene skal i 1. divisjon skal i år streames på TV2 Play og hos direktesport (amedia). Dagen før sesongen kastes i gang råder det fortsatt usikkerhet om hva som sendes denne helga. Det vi har fått bekreftet fra Amedia er vår kamp mot Charlottenlund skal produseres med 1 kameraproduksjon og kommentator.

En ting er sikkert, når vi løpet ut til kamp på søndag er vi langt bedre forberedt til sesongstart enn det TV2 er…