– Et nummer for små – Ryger

– Et nummer for små

Vi hadde små forhåpninger på videre avansement i cupen. Når både Ole-Andre Lerang og Kjartan Johansen måtte stå over grunnet sykdom ble en vanskelig jobb enda vanskeligere. På en dag vi slet framover på banen var det også flere lyspunkt å ta med seg videre.

Tøffe tak ble det. Foto: Svein Erik FylkesnesElv

Elverum kom til Stavanger for å sikre avansement. De klarte de greit, men de hadde definitivt ikke tatt lett på oppgaven mot oss. Etter nesten uhellet i Halden mandag og med et utsatt champions league kamp torsdag kom de uthvilte og kampklare og vi fikk ingenting gratis denne gang.

Sebastian møtte en mur av Elverumspillere. Foto Øyvind Andersen
Trym og Viking spilte en god forsvarskamp.
Foto: Trine Nessler Wichmann

Vi spiller en god forsvarskamp. Vi står opp i duellene og bakerst viser Simon Ypma at målvaktsjobben var i gode hender også når Lerang var ute med sykdom. Dessverre for oss så spiller også Elverum særdeles bra bakover og helt bakerst varter Torstein Fries opp med den ene paraden etter den andre. Når vi endelig klarer å finne en luke og kommer til avslutning står Fries der og gjorde slik han var her sist. Tar det meste.

Jonas Gunnarsson Djuurhus jobbet og slet. Her fant han ei luke og da sier han aldri nei takk
Foto: Øyvind Andersen

Vi hadde før sesongen en liten tropp og i dag merket vi det godt. Med strengt reglement grunnet corona, der du skal holde deg borte ved minste tegn på sykdom, måtte som nevnt både Kjartan og Ole-Andre stå over. Fra før var begge våre høyrekanter (Ulrik og Vegard ute) i tillegg til venstrekant Sindre Johannessen og Mathias Larsen. Fredrik Haaland var derfor hentet inn og viste at han ikke hadde glemt sine gamle håndballferdigheter.

Fredrik tilbake i mørkeblått
Fotot Øyvind Andersen

Vi går alltid på banen for å vinne. Det gjorde vi i dag også. Men når kampen tidlig så kjørt ut så var det tydelig å se at trener Scott hadde fokus på langt viktigere kamper i Rema 1000 ligaen enn å jakte resultat i denne kampen.

https://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/sport/17-ar-gammel-debutant-viste-seg-fram-mot-elverum-det-var-helt-surrealistisk-1.1779201

Det betydde at flere unggutter fikk spilletid. Tore Nygård kom inn og gjorde to mål og i andre omgang fikk 17 åringen Sindre Skjeie sin debut.

https://www.aftenbladet.no/sport/i/Ga19lJ/viking-var-sjansels-i-nm-runden-mot-elverum

Han takket for tilliten med 3 flotte mål og det virket som om debutnervene var lagt igjen i garderoben når han i sin første avslutning legger ballen rolig over Torstein Fries som hadde stått som en levende vegg.

Sindre Skjeie med sitt 3. mål. Her mot Emil Imsgard som fikk siste 10 minuttene.

Hjemmedebut ble det også på Andre Gjøse Jakobsen som fikk de siste 10 minuttene når Simon Ypma overlot målvaktsjobben til sin kollega.

Simon Ypma takket for tilliten og levere en god kamp i mål
Foto Trine Nesslver Wichmann