Et poeng i håndballdrama – Ryger

Et poeng i håndballdrama

Vi burde kanskje hatt begge poengene, vi så ut til å stå igjen med 0 og klarte å krige oss til 1. Gårsdagens kamp mot serieleder Follo ble et nervepirrende drama der siste scoring kom 3 sekund før sluttsignalet gikk.

Tøffe dueller møtte Follo kampen igjennom. Foto Svein Erik Fylkesnes

Follo kom til Stavanger med 12 strake seire etter en imponerende høstsesong der også Runar Sandefjord ble sendt ut av cupen. Vi visste at det ville bli en tøff kamp om poengene og at vi måtte levere en solid prestasjon om vi skulle by gjestene kamp, det klarte vi.

Follos Guldbrandsen setter straffen i hodet på Eirik og må se resten av kampen fra tribunen.
Foto Svein Erik Fylkesnes

Vi går respektløst til verks, kriger godt i forsvar og finner luker i Folloforsvaret som gjør at vi midtveis ut i omgangen er 5 mål foran. Follo kommer litt mer til hektene men når pausesignalet går er vi 4 mål foran og vi har gjort hele 17 mål mot serielederen. Det som gledet mest var laginnsatsen, målene kom fra de fleste posisjoner og vi jobbet sammen som et lag både framover og bakover på banen.

Follo justerer litt i pausen, står bedre bakover og plutselig begynner målvakt Warrer å plukke mer og mer. Gjestene kommer tilbake i kampen og spiser seg inn mål for mål. Det blir ingen velspilt 2. omgang, men vi fikk tøffe dueller, stor vilje og lag som sloss om hver ball og hvert mål, en skikkelig krigekamp med stor underholdningsverdi for de som hadde tatt turen til Stavanger Idrettshall. Vi fører kampen lenge og vi satt bare å ventet på at Follo skulle dra fram sitt siste kort, 7 mot 6 spillet.

Lars-Henrik tilbake i godt gammelt slag etter en trøblete høst med mye skader.F

7 mot 6 spillet kom, det la ytterligere press på oss, men vi sto godt i mot men vi slet med å sette sjansene vår om i scoringer. Follo kommer snikende i målprotokollen og det så ut til at gjestene skulle gjøre det som lag i flyt ofte gjør, avgjøre det hele i sin fordel i sluttminuttene. 5 minutt før slutt utligner Follo til 23-23 og Mathias pådrar seg en 2 minutter.

Minuttet etter gjør Follo 23-24 og vi er fortsatt i undertall, men vi viser moral og vilje så det holder. Vi står meget godt bakover og tvinger Follo til svake avslutninger og når Jon Aksel som kommer inn for Eirik i målet plukker den siste avslutningen fra Follo får vi mulighet til å få med et poeng. Denne gangen holder vi roen, spiller klokt og med et flott innspill fra Linus til Ferdinand på linje klarte vi det vi hadde slitt med i 2. omgangen, få ballen bak Follomålvakten.

Jon-Aksel kom inn i sluttminuttene og jubler her for den viktige siste redningen.
Foto Hans Lie

Vi spiller en solid forsvarskamp i 2×30 minutt og holder Follo til kun 24 scorede mål, det er det laveste antall de har hatt denne sesongen, det inkluderer også to cupkamper mot Rema 1000 ligamotstand. Vi spiller en god 1. omgang framover og gjør 17 mål. I andre omgang sliter vi mer framover, finner ikke samme flyten samtidig som vi brenner store sjanser og at Follomålvakten tar mer enn det som normalt er.