Færøyene i EM kvalik – Ryger

Færøyene i EM kvalik

De to siste forsøkene ble stoppet av corona. Når gjøres det et 3. forsøk på å få spilt EM kvalifiseringskamper når Færøyene denne uka legger ut på europaturneen Kiev – Brno – Torshavn.

Færøyene er i gruppe med Tsjekkia, Ukraina og Russland, er lavest seedet og levnet små muligheter til å ta seg videre til EM januar 2022. Det betyr ikke at motstanderne får noen lette kamp, spesielt ikke på søndag når de spiller sin første tellende hjemmekamp på hjemmebane.

Jonas og Færøyene med 3 kamper på 5 dager. 3 måneder siden sist kamp..
Foto: Trine Nessler Wichmann

Helgi Hildarsson Høydal sier dette om lagene de nå skal møte:
Ukraina kjenner vi godt, vi møtte dem også i sist kvalik. I Ukraina tapte vi med 10 mål, mens vi «hjemme» i Danmark tapte med et mål. Denne gang møter vi de hjemme på Færøyene så vi får se om det kan være med til å hjelpe oss til et godt resultat.

Kjartan Johansen er og klar for europaturne.
Foto Svein Erik Fylkesnes


Tsjekkia kjenner vi fra siste Em sluttspill og at de måtte melde avbud til VM grunnet corona. Det er et lag som har etablert seg i toppen av europeisk håndball de siste årene. Vi går inn for å spille vårt beste og vi drømmer om poeng.

For oss 3 vikingspillere har vi gått 3 måneder uten en obligatorisk kamp, så det er ikke optimalt for oss. Vi har alle en sentral rolle på landslaget og vi har fått god hjelp fra trener og medspillere for å være best mulig forberedt til den kommende uken.

Kampene spilles slik
Onsdag kl 16.30 Ukraina – Færøyene (15.30 norsk tid)
Fredag kl 20.15 Tsjekkia – Færøyene (20.30)
Søndag kl 19.00 Færøyene – Ukraina (18.00 norsk tid)

Sjekk ehf tv.com for stream. Endringer kan komme.

Vi ønsker våre 3 færøyinger lykke til og en ting er sikkert. Innsats er det ingen som slår de på. Aldri.