Færøyingene i coronadrama – Ryger

Færøyingene i coronadrama

Færøyene møter i dag Tsjekkia hjemme på Færøyene og gjestene kommer til Færøyene med redusert tropp og der keepertreneren har måtte overta for en koronasyk hovedtrener Jan Filip. Hjemme i Tsjekkia blir også flere spillere og iflg det Tsjekkiske håndballforbundet reiser de til Færøyene med kun en høyre og en venstrekant.

I går var det Norge som måtte mobilisere nødlandslaget som fikk bank av et bra Hviterussisk landslag. Tsjekkia som i likhet med Norge skal spille VM i Egypt om ei uke har nå altså fått coronasmitte i laget som må håndteres sammen med oppkjøringen til VM. Dette får konsekvenser for kveldens kamp mot Færøyene.

Kjartan og Helgi skal i aksjon mot et coronapreget Tsjekkisk lag
Foto: Svein Erik Fylkesnes

Iflg det Tsjekkiske forbundets hjemmeside så ble det mandag oppdaget et positivt tilfelle av corona. To andre spillere som ikke var i form ble også isolert selv om de hadde avlagt negativ test. Til Færøyene reiser dermed ingen av trenerne og 6 av de mest erfarne spillerne er også igjen i Tsjekkia. Kan du Tsjekkisk eller har google translate kan du lese mer her:

https://www.handball.cz/aktualita/reprezentace-muzi-absence-pred-kvalifikaci-leden-2021

Færøyene stiller fulltalllige til den første obligatoriske landskamp på Færøysk jord. Dessverre uten publikum, men kampen sendes på ehttv.com og starter kl 21.00. Så får vi satse på det ikke er restriksjoner på kampen her i Norge.


Vi ønsker Helgi, Jonas og Kjartan og resten av det færøyske landslag lykke til i kveldens kamp. Gi jernet og ta poeng. Og ikke minst. Hold dere coronafrie.