Falk Horten gjester Stavanger søndag – Ryger

Falk Horten gjester Stavanger søndag

Søndag kl 17.00 er det klart for ny hjemmekamp, denne gang er det Falk Horten som tar turen til Stavanger. Falk Horten har som oss noen færre poeng på konto enn det som ambisjonene var før sesongen, det betyr to lag som vil gi alt for å sikre to poeng.

Etter 3 sesonger i Rema 1000 ligaen inntok virkeligheten også Falk Horten. Etter 2018/2019 sesongen måtte de tar turen ned i førstedivisjon og årets sesong blir dermed den 4. sesongen på rad på nivå 2. De siste sesongene har laget vært i sjiktet bak teten og vært et lag som på en god dag kunne slå alle, men også tape mot lag de i utgangspunktet var bedre enn. Spill i 1. divisjon betyr at det i Falk som i mange andre klubber er en arena for unge spillere. Når disse slår ut i blomst forsvinner de til høyere rangerte lag og det blir ofte å starte på nytt. På fjorårets Falk lag var Johannes Gurrich den som dro mye av lasset, nå er han i Sandefjord og det er andre som har måtte fylle det rommet etter han. Inn har de hentet Sebastian Schwartch, en spiller som har vært i Stavanger flere ganger både i Fjellhammer og Herulf Moss drakt.

Neste hjemmekamp blir «kronekampen» med gratis inngang og mer til.

Les mer om kronekampen her

Falk uttalte før sesongen at de hadde topp 4 som målsetning. Kanskje noe optimistisk med tanke på spillermateriellet sammenlignet med andre lag og seriestarten har vist at det skal holde hardt å nå dette målet. Laget har slått Ros og Herulf, sin beste kamp spilte de imidlertid mot nabo Nøtterøy som de vant 23-19. Etter resultater under pari i starten har de forsterket seg med Kristiansandspilleren Josh Korsvik. Falks beste spiller hittil i år er tidligere Vikingspiller Simon Ypma. Han har blitt gjestenes beste spiller i flere kamper og for vår del blir en del av jobben og overliste sisteskansen.

En yngre utgave av Simon i kamp for Viking.
Foto Svein Erik Fylkesnes

Etter to oppløftende kamper mot Herulf og Ros var det med stor optimisme vi gikk inn til kampen mot Follo. Dessverre var ikke stabiliteten der den skulle være og en 12 minutters periode gjorde at vi ble fraløpt både på banen og i målprotokollen. Men kampen viser at når klarer å holde oss til konseptene så spiller vi god håndball. Det har vi tenkt å gjøre i 2 x 30 minutt på søndag.

Vi gleder oss til kamp og håper at du tar turen til Stavanger idrettshall og heier oss fram. Det betyr mye for oss, mye mer enn du aner og tror. Billetter i døra, i appen eller på RYG – billettsalg (woow.no)