Flere kamper utsettes – Ryger

Flere kamper utsettes

Etter fredagens pressekonferanse med kunngjøring om fortsatt stopp i topphåndballen ble både kampen mot Nærbø (idag) og Bækkelaget neste søndag utsatt. Nå er det klart at også kampen mot Haslum 7. mars er utsatt. Hva som skjer videre etter det er høyst usikkert.

Stoppen i seriespillet skaper store problemer i flere idretter, også for håndballen. Etter at første del av sesongen gikk knirkefritt uten et eneste coronatilfelle i Rema 1000 ligaen for herrer gir stoppen etter VM pausen desto større hodebry. Fredag ble altså to kamper umiddelbart utsatt, søndag kveld kom beskjeden om at alle kamper fram til 7. mars er utsatt.

Helgi, Jonas og Kjartan skal etter planen spille 6 EM kvalifiseringskamper før sommeren
Foto: Svein Erik Fylkesnes

Bakgrunnen for nye utsettelser er «hastemøte» mellom NIF og myndighetene 3. mars og at det ikke er forventet noen endringer i instruksene før tidligst etter det møte. Skulle det bli åpning i mars er det derimot ikke sagt at det er fritt fram for seriekamper. Første kamp for oss etter den terminliste som nå gjelder er i utgangspunktet bortekamp mot Fyllingen 21.mars. Problemet er bare at uka før denne kampen er satt av til internasjonale kamper. Norge skal ut i OL kvalifisering mens Færøyene har 3 EM kvalifiseringskamper i samme periode. Etter internasjonale kamper venter karantene når spillerne returnerer til Norge, det betyr at vi med all sannsynlighet at vi heller ikke kan spille kampen 21. mars. NHF lot spillere på internasjonale oppdrag være omberammingsgrunn i høst, det fikk vi erfare når våre spillere ble hjemme, mens de som sendte de på samling i etterkant fikk omberamme. Den praksis kan derfor ikke avvikes.

Skikkelig hodebry når sesongsavslutningen skal planlegges.
Foto: Trine Nessler Wichmann

Når vi vet at det også er ei påske involvert, at det er ny internasjonal uke i mai og at Elverums Champions league deltakelse vil medfører kamper for de i Europa også i mars/april (med påfølgende karantene), da er kaoset komplett.

Enda vanskeligere er det i kvinnenes Rema 1000 liga der flere lag enda ikke har kommet halvveis i kamp programmet. Det er ingen lett jobb Norges håndballforbund og Norsk Topphåndball har i tida framover. Det er ikke bare å finne datoer og få kampene avviklet. Store pauser i kamp programmet utsetter også spillerne for økt skaderisiko om alt skal komprimeres på noen uker. Med oppstart i slutten av mars har spillerne altså gått 3,5 måned uten en tellende kamp. Og nå skal lagene inn i en ny treningsperiode uten kamper og med store spørsmålstegn om når neste kamp er.