Følstad tilbake i Storhallen – Ryger
Trondheim 29.Nov 2015. Kolstad vs Bodø Hondball Foto: Robert Magnussen

Følstad tilbake i Storhallen

Tre unge trøndere reiste til Stavanger for å søke håndballykken. Kristoffer Østmo, Thor Magnus Five og Håkon Følstad returnerte alle til Trondheim når Kolstad tok turen opp i eliten. Nå har 2 lagt opp, mens 3. mann Håkon Følstad er tilbake i Stavanger idrettshall søndag kl 1700.

Med på Kolstadlaget finner vi også Vegard Samdahl som nå har blitt en del av trenerteamet til Stian Gomo. Men den som vi nok ser mest til på banen er Følstad og da var det jo naturlig å få en status derfra før kampen.

Hvordan ser du oppholdet i Stavanger noen år etter at du har flyttet fra byen? -Jeg sitter igjen med veldig gode minner, gode kompiser, rike erfaringer og samboer etter oppholdet i Stavanger.

Stavanger og Trondheim, to byer som har slitt med å etablere seg i toppen av norsk håndball. Nå har dere klart det. Hva var det som gjorde at Kolstad lyktes etter så mange år uten topphåndball i Trondheim?
Trondheim var preget av mange gode håndballspillere fordelt på flere bra 2.divisjonslag. Alle kjempet om opprykket, men samtidig forsvant mange talenter ut av byen for å komme opp på høyere nivå. Kolstad klarte etterhvert å etablere et lag som stabiliserte seg og tok steget opp. Videre samlet de trønderske talenter og flere vendte hjem. Samtidig ble organiseringen, økonomien og rammene rundt laget stadig bedre. Kolstad har drevet nøkternt, men samtidig sørget for stadig mer profesjonalisering. Utviklingen her er nok en av nøklene, da Kolstad i 2012 sammenliknet med Kolstad i 2020 er to forskjellige verdener. Jostein Sivertsen og Stian Gomo, samt lokale spillere og frivillige med hjerte for klubben, og en organisasjon i stadig utvikling, er viktige faktorer for hvorfor vi er hvor vi er.

Søndag entrer du Storhallen igjen, hvordan blir det å spille i Stavanger igjen?
Jeg ser fram til kampen. Artig å spille i Storhallen, på gamle trakter. Bare synd det er begrensninger på tribunen. Viking har et spennende lag, men vi kommer for 2 poeng.

Five i kamp for Kolstad mot Bodø Håndball Foto: Robert Magnussen

Noen gode historier som er verdt å nevne?
Jeg har mange gode historier fra tida i Viking. Spesielt fra leiligheten på Våland i de sene nattetimer. Ellers glemmer jeg aldri «Blommens»: «det e ingen test, men klokkan går». Jeg husker og når Joar Gjerde tok med feil bukse til trening og måtte ha på Mariannes jeans. Det verste var jo at han fikk den på seg.

Vi ønsker Håkon og Kolstad velkommen til Stavanger søndag og håper at han får et godt gjensyn med den gamle hjemmebanen. Det er godt med god minner for på søndag skal vi gjøre det vi kan for at han reiser hjem med smultring i baggen.