Første av 3 mot Follo – Ryger

Første av 3 mot Follo

Lørdag kl 15.00 møter vi Follo i Stavanger Idrettshall. Kampen betyr ingenting for vår del og dersom Viking TIF slår Stavanger så er den betydningsløs for Follo også. Samtidig så er det er oppladning til play off som starter over påske der vi skal møte Follo hjemme og borte, og da i kamper som betyr mye.

Trygve og Trondur er klar for kam igjen. Tapet mot Sandnes skal revansjeres.
Foto: Svein Erik Fyllkesnes

Dette var oppgjøret som skulle/kunne avgjøre opprykket. Follo var det beste laget i fjorårets 1 divisjon og hadde stø kurs mot opprykk når coronaen stengte ned og sesongavslutningen for de (som for oss) ble som Joker Nord. Klar ledelse ble til 2. plass og Kristiansand som Follo hadde slått to ganger fikk opprykket når kampen var strøket og kun halv sesong skulle gjelde. De fikk samme skjebne som oss i kvaliken og måtte se Rema 1000 ligaen glippe i juni etter å ha tapt 2 og vunnet 1 mot Sandefjord.

Årets sesong har blitt en skuffelse for opprykksfavorittten Follo. Skader og sykdom har preget de i like stor som oss og laget har aldri klart å følge opp favorittstempelet som de hadde før sesongen. Nå styrer de inn mot 4 plassen i 1. divisjon og den plassen som gir 0 poeng med inn i play offen. Når det er sagt så er Follo et lag med mange svært gode håndballspillere og det er lite tvil om at finner de formen så holder det et høyt nivå. Vi møtte Follo borte før jul i en jevnspilt kamp hvor vi delte poengene.

Jonas tapte brødreduellen på onsdag, nå er Jonas og resten av Vikinglaget klar til kamp mot Follo

Lørdag er det altså ny kamp, spørsmålet er hvordan trenerne legger opp taktikken når det er under 14 dager til lagene igjen kan/skal møtes i en kamp som betyr mye for å nå kvaliken.

Hva blir taktikken til de to lag kun få dager før de møtes på nytt i avgjørende kamper som betyr mer?
Foto: Ørjan Dalseth

Å legge siste runde til lørdag før påske er langt fra noe godt tidspunkt med tanke på at en serieavslutning skal være sesongens høydepunkt. Det er lite utviklende for produktet norsk håndball, men samtidig får vi akseptere at det er slik NHF mener er best, men det er ikke lett å forstå hvordan de tenker at vi skal utvikle produktet vårt når de legger sesongavslutningen til en av de dagene det er vanskeligst å fylle hallen.