Gav Bergen kamp, holdt ikke til poeng – Ryger

Gav Bergen kamp, holdt ikke til poeng

Lørdag møtte vi opprykksjagede Bergen og hadde selvsagt mål om å ta skalpen til bergenserne. Denne gang vi påskrudde fra start og gav bergenserne kamp lenge, men vertenes rutinerte spillere sto fram når det skulle avgjøres og sørget for at poengene forble i Bergen.

Innsats og jobber for hverandre. Sindre og Trondur pakker inn i forsvar.
Foto Rune Eng

Det var en revansjesugen Rygergjeng som satte seg i bussen lørdag formiddag. Når kampen var i gang så vi det fra første duell at det var en gjeng som hadde lyst å vise seg fra sin beste side. Vi måtte tåle et par utvisninger når dommerne mente vi var for tøffe i duellene, og midtveis i omgangen er vi 5 mål bak, med litt partiske briller så var nok det i overkant i forhold til spillets gang.

Men vi viser moral og kommer tilbake. Til pause har vi knappet inn til 3 mål, vi fortsetter å styre kampen i starten av 2. omgang og vi kommer ajour i målprotokollen. Lagene følger hverandre fram til det gjenstår 10 minutt, da siger hjemmelaget fra med et par mål som vi ikke klarer å tette igjen. Bergenserne har mer rutine og i går var Iben Hvidsten sentral kampen igjennom og når det skulle avgjøres så dukker Rasmus Carlsen opp og gjør de «enkle» målene som du kan gjøre når du har spilt på høyt nivå over flere år.

Rasmus Carlsen scoret 10 mål i Stavanger, i går pakket vi han godt inn. Men når det skulle avgjøres setter han de «enkle» målene. Målene som ser enkle ut når du har rutinen.

Bergen kom som oss fra en dårlig kamp mot Falk i forrige runde som de med nød og neppe klarte å ta poengene med hjem. De var som oss klare å vise seg fra en annen side og de visste at med seier så får de seriefinale mot Sandefjord på hjemmebane, det gjorde at det var et ekstra skjerpet hjemmelag vi møtte.

Vi skal aldri være tilfreds med tap, heller ikke hederlige tap. Men et tap er lettere å akseptere når det er lagt ned en solid jobb og innsats i 2 x 30 minutt.

Kun 150 tilskuere hadde funnet veien til Hauklandshallen denne lørdagen, flere av disse fra Ryger. Nå venter det seriefinale for Bergen mot Sandefjord, da må bergenserne vise at de fortjener en Rema 1000 ligaplass både på og utenfor banen.

Vi spiller vår siste hjemmekamp onsdag 3. mai kl 17.30 mot Nøtterøy i Stavanger Idrettshall. Nå venter internasjonal uke der flere av våre spillere skal på landslagssamling.