Gjorde jobben mot Herulf, tok poengene – Ryger

Gjorde jobben mot Herulf, tok poengene

Det var ingen stor håndballkamp de 253 tilskuerne som fant veien til Stavanger Idrettshall på vinterferiens siste dag fikk se. Et ukonsentrert Rygerlag som slurvet i angrep i starten av kampen gjorde at gjestene hang mer med enn de burde. Derfra og ut var det kun et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

Takk for støtten til maskotter fra Hundvåg og Tastavarden
Foto Svein Erik Fylkesnes

Herulf Moss kom til Stavanger med 18 strake tap og et hjemmelag som var så store favoritter at de ikke var spillbare på oddsen skulle vært «eden mad». Mens vi sto godkjent bakover og fikk flere ball erobringer så var det utålmodig, ukonsentrert og unøyaktig framover. Det virket som om spillerne skulle avgjøre dette alene framfor å sette opp gode avslutnings alternativer og da endte skuddene utenfor, i treverket eller på målvakt.

Men Herulf hadde lite å by på og med noen justeringer og litt mer tålmodig angrepsspill så festet vi grepet om kampen og ledet med fem mål til pause. I andre omgang var det kun et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli og selv på halv maskin så endte vi opp med 36 mål bak Herulf målvakten mens vi måtte hente ut ballen 22 ganger i eget nett.

Flere gode redninger fra Eirik. Her har fotograf Hans Lie foreviget en av disse.

Utover kampen slapp flere av unggutta til og når sluttsignalet gikk hadde samtlige 14 utespillere notert seg på scoringslista. Kampen går nok ikke inn i bøkene som noen høydare for publikum. Det virket i perioder som det var en transportetappe for begge lag. To advarsler og en 2 minutter viser at tenningsnivået nok var på samme nivå som underholdningsnivået.

Julian flyr høyt. Foto Svein Erik FylkesnesNår det er sagt så kom vi til kampen med et mål, å ta 2 poeng. Det klarte vi med god margin. Med det har vi heng på kvalikplassen. I denne runden møtte topp 7 de 7 lagene nederst på tabellen og samtlige favoritter innfridde og dermed er tabellen lik som den var før denne runden.

Nå er det ei uke med landslagssamling og neste helg er kampfri. Neste kamp er borte mot ROS 19. mars, en kamp vi både skal og vil ha to poeng for å få en skikkelig rysare når Follo kommer til Stavanger runden etterpå.