God laginnsats var nok til å knekke OSI – Ryger

God laginnsats var nok til å knekke OSI

Vi reiste til Oslo og møtte med OSI med et mål, ha med 2 poeng hjem. Det fikset guttene greit og grunnlaget for seieren ble lagt med et strålende forsvars- og målvaktspill i 1. omgang. Hadde det ikke vært for kombinasjonen en god OSI målvakt og svake avslutninger så hadde denne kampen vært avgjort etter 15 minutt. Utrolig nok gjør vi hele 16 mål i første omgang, etter at ballen de første 15 minuttene gikk stort sett alle andre steder enn der vi ønsket den, som selvsagt er i mål.

OSI lå a poeng med oss før denne kampen og kom fra seier over våre overmenn, opprykksfavoritt Follo. Et OSI lag som har en bredde og kvalitet som langt overgår tidligere utgaver. Men fra første angrep så merket nok hjemmelaget at det skulle bli vanskelig å komme til gode muligheter. Vi stod bra bakover og fikk de brudd, de overganger og de kontringer vi ønsket. Dessverre så havnet disse alle andre steder enn i mål og hjemmelaget hang derfor langt bedre med i målprotokollen enn de burde.

18 år gamle Jon Aksel kom til oss fra Stord før denne sesongen. For andre kamp på rad får han tillit fra start og bak et godt forsvar spiller han en strålende kamp med blant annet to strafferedninger.
Foto Hans Lie

Utover i omgangen fikk vi hull på byllen. Vi dro sakte men sikkert fra fram mot pause og kunne gå i garderoben med 16-10 ledelse. OSI yppet seg i begynnelsen på 2. omgangen og i løpet av omgangens første 50 sekunder hadde vi rotet bort ballen 3 ganger og fått to mål i mot. Da hadde Morten fått nok og la time out kortet allerede etter 55 sekunder. Litt oppstramming av strukturene og vi tok igjen initiativet og sånn sett ble 2. omgangen en transport etappe som for en nøytral tilskuer nok ikke var noe å skrive hjem om. Det ble mer hawaii og omgangsresultat på 21-19 (16-10 i første) forteller en del.

Jesper ble av en lokal jury kåret til vår beste spiller.
Her i kamp for Viking mot OSI våren 2022
Foto Trine Nessler Wichmann.

Vi reiste ikke til Oslo for å få stilpoeng, kun 2 poeng. Det klarte vi. Vi tar med oss hjem at forsvarsspillet er mange hakk opp i forhold til den perioden vi tapte flere kamper på rad, vi gleder oss over at 18 år gamle stordgutten Jon Aksel Bruun-Nygaard levere en ny god kamp bakerst og ikke minst at Robart Jansen fikk sin årsdebut i målet siste 20 minuttene etter hodeskaden som har holdt han ute av spill hele sesongen.

Nå ser vi fram til å møte Bergen i kronekampen 4. desember kl 18.00. Med like godt forsvars- og målvaktspill og noen knepp opp framover så skal opprykksjagede bergensere merke at de skal få en tøff kamp i Stavanger.