Håndballfest på Færøyene – Ryger

Håndballfest på Færøyene

Det var første kvalifiseringskamp på Færøyene og med full hall og stor stemning var det klart for håndballfest på Færøyene. Spenning ble det til siste sekund, dessverre for vertskapet manglet det siste målet når sluttsignalet gikk og Ukraina tok begge poengene med hjem etter et målsseier 26-25.

Færøyene har for tiden lave smittetall og det var derfor duket for full hall og en håndballfest med publikum som skapte en ramme for kampen som en håndballkamp skal inneholde.

Helgi Hildarsson Høydahl gav som alltid alt i alle dueller og spilte en god kamp.
Foto Svein Erik Fylkesnes

Hjemmelaget gikk respektløst til verks og var foran 4-1 tidlig i første omgang. Med stor entusiasme og innsats gav de hjemmepublikummet håp om poeng. Ut over omgangen overtok Ukrainia initiativet og ledet på det meste med 6 mål og så ut til å ha kampen under kontroll.

Men vertskapet gav aldri opp. Med hjerte utenpå drakta og med et entusiastisk hjemmepublikum i ryggen fikk de muligheten til å sikre et poeng når laget erobret ballen med et halv minutt igjen. Dessverre ble Ukraina en liten festbrems og kunne reise fra havgapet med begge poengene i bagasjen.

Færøyene har nå spilt 3 kamper på 5 dager og for våre 3 spillere var dette de første obligatoriske kampene siden jul. Heldigvis kom alle fra det uten skader og har fått god match trening som vi skal høste nytte av når (eller om) serien starter opp igjen.