– Har spurt meg selv om jeg har vært god nok – Ryger

– Har spurt meg selv om jeg har vært god nok

Ulrik Berge Eriksson kom til oss fra bergensklubben Viking TIF for å erstatte Herman Gjekstad på høyrekanten. Starten på sesongen gikk ikke som forventet. Det var derfor en stor glede for både Ulrik og oss å se hvorfor både Joar Gjerde og Scott Harrington ønsket Ulrik til Stavanger før denne sesongen.

6 mål mot Kolstad, flere av den lekre sorten.
Foto: Svein Erik Fylkesnes

Etter noen håndballfrie måneder grunnet corona tok Ulrik flyttelasset med fra Bergen til Stavanger for å søke lykken i Rema 1000 ligaen. Med på lasset kom en kjedelig ryggskade. Mens lagkameratene forberedte seg til sesongstart satt Ulrik på sidelinja. Det var ikke akkurat den starten han hadde tenkt seg når han søkte nye utfordringer hos oss.

Vi så glimt av potensiale mot Drammen. Mot Fjellhammer sist søndag ble det mye stang ut og mye frustrasjon. Mot Kolstad søndag viste Ulrik hvor god håndballspiller han er. Med 6 mål fra kanten, flere av den lekre sorten og sammen med lagkameratene var han definitivt «on fire». 6

Et par dager etter storspillet mot Kolstad var det greit å ta en prat med Ulrik om sesongen så langt og ikke minst opplevelsen søndag.

Store deler av sesongen har vært ødelagt av skader. Søndag viste han sitt potensiale og 6 mål fra høyrekanten
Foto: Svein Erik Fylkesnes

Hvordan opplevde du Kolstadkampen?
Kampen søndag var helt fantastisk. En skikkelig lagseier. Både jeg og laget har hatt en tøff periode nå i det siste, med mange tap på rad og personlig har jeg slitt psykisk etter å ikke ha fått det til. Så at vi fikk det til søndag var helt magisk og en enorm selvtillits boost som viser at også vi kan sparke fra oss i Rema 1000 ligaen! Er veldig fornøyd med egen prestasjon, er selvsagt ting å lære fra kampen, men det er det alltid! Så alt i alt en fantastisk gjennomført kamp og en prestasjon som jeg håper at vi kan ta med oss videre i kamper som kommer.

En lagseier. Ulrik jubler sammen med glade lagkamerater
Foto: Svein Erik Fylkesnes

Det har vært et krevende år med corona og du startet sesongen med ryggproblemer, Hvordan har du klart å holde motivasjon i opptreningen?
Jeg var utrolig uheldig å skadet ryggen tidlig i sommer som gjorde at jeg ikke fikk den samme oppkjøringen som resten av laget. Det var selvfølgelig ikke optimalt, men gjorde det beste ut av situasjonen. Det resulterte med mye alternativ trening og rehab. Fysio Eirik Elnan Garnvik og klubben hjalp meg mye med treningsopplegg og støtte som jeg setter stor pris på. Det var veldig viktig. Den lange skadeperioden har tært på tålmodighet og motivasjon, skal ikke si noe annet. Men jeg har trent godt og når jeg først var klar var målet å finne flyten igjen som nok har vært den største utfordringen. Så lenge ute så har jeg spurt meg selv om jeg er god nok til å prestere på dette nivået. Men jeg har hatt gode trenere, lagkamerater og familie rundt meg som har støttet og oppmuntret meg. Så å få det til mot Kolstad ga meg mye selvtillit og en bekreftelse på at jeg er god nok.

Jeg fikk god hjelp av fysio Eirik Elnan Garnvik og Stavanger Idrettsklinikk under rehab.

Ulrik Berge Eriksson

Viking har ledet før og gitt fra seg ledelsen. Hvilke tanker gjorde du deg utover i kampen. Fryktet du på ny å bli innhentet?
Jeg og laget har snakket mye med Scott om det mentale denne uken. Det å ikke endre på noe selv om destruktive tanker dukker opp i kamp, holde seg til kamp planen og senke skuldrene helt. De er nok forskjellen fra tidligere kamper og kampen mot Kolstad. Vi klarte å rette fokuset mot arbeidsoppgavene vi hadde og kjempet som helter. Og det ble belønnet med 2 poeng.


Du forlot banen haltende noen minutter før kampslutt. Hva skjedde?
På det siste innhoppet fikk jeg en liten dytt i siden som fikk meg i ubalanse og gjorde at jeg landet på hoften, og fikk en god smell der. Heldigvis gikk det helt fint og fikk ristet det av meg meg, og er klar til å gjøre mitt beste mot Elverum! Det blir en tøff kamp mot Elverum, men jeg er sikker på at vi kan gi de skikkelig motstand om vi spiller som vi gjorde i helgen. De skal kjempe for de poengene.

Slik vil vi se mer av. On fire
Foto Svein Erik Fylkesnes

Å se Ulrik få ut sitt potensiale gledet mange i Stavanger Idrettshall søndag.
Nå satser vi på at Ulrik får en skadefri fortsettelse og at vi får se mer av den flyvende bergenser på høyrekanten.
Første sjansen til å se han i Stavanger Idretthall er 13. desember når vi møter Halden. Søndag tar han turen til skogene for å møte Elverum.

Billetter til Viking – Halden 13. desember finner du i appen eller på viking.woow.no