Hardt, kjekt og vellykket – Ryger

Hardt, kjekt og vellykket

Det ble godt utbytte av treningsleiren i Flekkefjord. Strålende sommervær, gode treningsfasiliteter, kjekke sosiale aktiviteter og tøffe treningsdager gjorde at det var en sliten gjeng som returnerte til Stavanger søndag ettermiddag. En stor takk til Flekkefjord kommune, Flekkefjordsbanens venner, Flekkefjord Kajakk klubb, Haugli leirsted og Sven Kvia som har bidratt til at turen lot seg gjennomføre.

Naturskjønne Haugli leirsted 15 km utenfor Flekkefjord var vår base i 5 dager

Det var et tett program vår hovedtrener Morten Moldrup og fysisk trener Håkon Halvorsen hadde lagt opp til disse 5 dagene. Vi ankom Haugli onsdag og etter innlosjering og ei løpe økt bar det til Flekkefjord for dressinsykling. Dressinsyklingen har blitt en svært populær aktivitet og flere dager i sommer har det vært utsolgt. Det var det også når vi skulle på tur, men positive mennesker finner alltid løsning. Det betydde en egen tur for oss etter stengetid og med banen for oss selv ble det som skulle være noen rolige timer på dressinen noen kraftige tråkk opp stigningenen de 17 km fra Flekkefjord til Sira. 17 tunneller, flotte natur og noen kjekke utforkjøringer hjemover gjorde dette til en kjekk aktivitet. Noe som kan anbefales til alle.
Les mer om skinnesykling
https://flekkefjordbanen.com/

Torsdagen startet med morgenløp kl 0800 etterfulgt av bading før vi etter mat var det først til Ueneshallen for å trene håndball og så på ettermiddagen tilbake i den imponerende flotte Flekkefjord Sparebank Arena for å trene styrke. Den nye flotte hallen som er i finalen til å bli årets idrettsanlegg i Norge har et mangfold av aktiviteter og er imponerende flott og et anlegg Flekkefjord kan være stolt av.

Flekkefjord Sparebank Arena og Sven Kvia. Hva hadde treningsleiren vært uten gode treningsfasiliteter og gode biler fra Sven Kvia?

På kvelden bar det ned til Flekkefjord Kajakk klubb som med lokaler helt nede i elva må et av de mest idylliske klubblokalene som finnes. Klubben som har fostret opp både OL og VM mestere skulle nå få en ny oppgave, lære håndballspillere å padle.

Man kan vel konkludere med at konkurransepadling ser enklere ut enn det er. Noen stor treningsøkt ble det ikke for gutta, noen kom knapt oppi båten før de lå i vannet, noen klarte noen padletak mens de flinkeste klarte å få noen tak i og rundt elva. Men når konkurransekajakken kom på vannet så kunne en telle antall padletak på en fing.
Men vannet var varmt.

Kristian Moi fra Flekkefjord Kajakk klubb med kurs i padling. Det er lettere i teorien enn i praksis.


Fredag besto av mye av det samme som torsdagen. Løp, styrke og håndball. I løpet av treningsleiren har vi også jobbet med målsetninger, hva det innebærer å være en del av Ryger, krav til hver enkelt og til hverandre. Vi startet på onsdag, fortsatte på fredag og hadde også ei økt på lørdag på Hidra.

Lørdag var det først morgenløp med bading, deretter styrke så tur til Hidra for besøk på festningen fra 2. verdenskrig, Hågåsen. Etter tur bar veien til Eiekanalen med grilling og sosial drøs etterfulgt av ny økt med teamarbeid rundt mål, krav og forventninger til sesongen som kommer. Etter noen roligere sommerdager var det nå merkbart at det hadde vært intense dager med mye trening, men etter hvert kom energien og snart var badebuksa framme og alle mann alle fikk kjølt seg ned i de 17 gradene i Eiekanalen.

På hjemreisedagen er det alltid greit med kortreist tur. Vasking, rydding, spising og pakking. Betydelig mer slitne, men med en treningsleir som ble helt i tråd med de forhåpningene som Morten og Håkon la før avreise. Kjekt å få bli kjent med Steffan som kom rett fra danskebåten til Haugli. Kjekt at vi har fått lagt et godt grunnlag og ikke minst kjekt med 4 dager i sol, bading, trening og med kjekke aktiviteter med gode lagkamerater. Spillerne har selv måtte organisere matlaging, laget handlelister og dekke på og av til alle måltider. Stina har som vanlig holdt kontroll på innkjøp og praktisk organisering rundt turen. Vi kan vel konkludere med at håndballferdighetene er betydelig høyere enn matlagingsferdighetene.

Mandag har vi treningsfri før vi tirsdag er klar til ny treningsuke. Neste gang vi skal på tur er 13. og 14 august når vi drar til Kristiansand for å spille mot Bækkelaget og Kristiasand.

En stor takk til Sven Kvia for lån av biler, her er vi linet opp på Kvellandstrand på vei til Hidra lørdag. En hel kø med biler fra vår samarbeidspartner.