Heia Norge (og Færøyene) – Ryger

Heia Norge (og Færøyene)

Onsdag kastes EM i håndball i gang, ekstra gøy for de som kjenner Stavangerhåndballen er det at hele 7 spillere i gruppe D som har hatt Stavanger idrettshall som sin hjemmebane. Når Norge møter Færøyene lørdag kveld kan alle disse være å se på banen.

EM i Tyskland er en garantert folkefest og allerede i åpningskampen onsdag blir det 50 000 tilskuere på tribunen når Tyskland møter Sveits i Merkur-Spiel-Arena i Dusseldorf. Norge spiller sine innledende kamper i Berlin og første kamp er torsdag kl 20.30 når Polen er motstander.Med Stavangerøyne er nok kampen mot Færøyene av større interesse enn for den vanlige håndballinteresserte supporter. Færøyene er kvalifisert for første gang til mesterskap og det er skikkelig håndballfeber ute i havgapet. I troppen til Færøyene finner vi 4 spillere med fortid fra Stavanger, Helgi Høydahl, Kjartan Johansen, Trondur Mikkelsen og Jonas Gunnarsson Djuurhus. På norges lag har vi Kristian Bjørnsen, Gøran Johannessen og Alexander Blonz, 3 spillere som ikke trenger noen nærmere presentasjon.

Kjartan scorer mot Elverum. Foto Trine Nessler Wichmann

Helgi og Kjartan var de to første som kom til Stavanger etter at vi rykket opp fra 2. div til 1. div. Kjartan hadde 3 sesonger i Stavanger og forlot oss til fordel for svenske Önnered etter at vi rykket ned. Etter et år i Sverige gikk turen tilbake til Norge hvor han nå er å finne for 2. året i Bækkelaget. Helgi tok 4 år i Stavanger før han før fjorårssesongen flyttet på seg til Kristiansand for spill for Krs. Naboene på Storhaug har nå hatt noen år uten skjerpikjøtt luktende i gangene.

Helgi i aksjon mot Fjellhammer. Foto Svein Erik Fylkesnes

Jonas Gunnarsson Djuurhus har vært i Stavanger i to omganger. Først kom han midt i sesongen 18/19 men måtte reise tilbake til Danmark grunnet familie. Etter opprykket til Rema 1000 ligaen vendte Jonas tilbake til Stavanger og var her to sesonger før han før fjorårssesongen flyttet tilbake til København grunnet studier. Jonas spiller nå i den danske 1. div klubben FIF.

Jonas i aksjon mot ØIF, Foto Trine Nessler WichmannSistemann inn er Trondur Mikkelsen. Trondur kom hit etter nedrykket fra danske SUS Nyborg og markerte seg fort på scoringslistene. Etter to sesonger som lagets toppscorer gikk veien til Sørlandet og Rema 1000 liga for Krs. Skader har satt han ut av spill i store deler av høstsesongen, men han er nå kampklar og blir med all sannsynlighet å se på banen i Tyskland.

Trondur fra straffemerket. Foto Trine Nessler Wichmann


Så må vi ikke glemme at oppi det hele så spilles det fra neste uke av kamper igjen i 1. divisjon. Takk til dere alle som har bidratt som ressurser for håndballen i Stavanger i mange år, som sponsorer, frivillige og som heiagjeng. Det må være lov å kose seg litt ekstra på lørdag når vi ser «våre» gutter på den store scene med det norske og færøyske flagget på brystet.