Her er vår nye trener – Ryger

Her er vår nye trener

Vi er glad for å kunne presentere Scott Harrington som vår nye hovedtrener. Han får den tøffe jobben med å lede våre unge gutter når vi igjen skal måle krefter mot lag i Rema 1000 ligaen.

Scott Harrington klar for å lede oss neste sesong

Da var trenerjakten over og vi er svært glad for nå å ha landet en ny hovedtrener. Vi har sett etter en ung, ambisiøs trener og vårt førsteønske var å finne en som var bosatt i regionen og som kan videreutvikle den filosofien og kulturen som det Joar Gjerde har innført.

Hvem er det nå vi har ansatt:
Scott er opprinnelig brite, men etter opphold på Færøyene og Danmark snakker han flytende dansk. Han lever og ånder for håndballen og er en engasjert og dedikert trener som vil gi alt for at spillerne både individuelt og kollektivt skal utvikle seg.

Hva har han gjort før:
Scott var i 2015-2017 landslagstrener for Færøyene og derfra kjenner han godt både Kjartan Johansen og Helgi Hildarsson Høydal. Etter oppholdet på Færøyene var han assistentrener for det kinesiske landslaget i sluttspillet i 2017 før han kom inn som trener for Solas damelag i 2018. Etter en svak start på sesongen valgte Scott å gi seg i 2019 og har etter det vært lærer på Wang ung.

Har Scott den erfaring og bakgrunn som skal til for å lede Viking i Rema 1000 ligaen?
Flere vil nok hevde at skal vi lykkes så må vi ha en trener med mer erfaring og at han ikke fikk det beste ut av laget på Sola. Vi tror og er overbevist om at Scott lærte mye av tida som hovedtrener på Sola både av hva som fungerte bra og hva som kunne vært gjort annerledes. Vi er ikke så opptatt av hva som har skjedd før, vi ønsker å se framover og at du har de egenskapene som skal til for å løfte laget og klubben videre.

Vi har tidligere vist at vi har en kultur i klubben som får unge talent til å blomstre. Scott sin filosofi passer oss godt og vi er også svært glad for at valget av ny hovedtrener har blitt godt mottatt i spillergruppa.

Les hele pressemeldinga fra oss:

Scott Harrington ny Vikingtrener

Scott Harrington overtar som hovedtrener for Viking etter Joar Gjerde som valgte å ta en pause fra trenergjerningen etter å ha blitt far. Valget av ny trener har blitt godt mottatt i spillergruppa og med Scott sin ansettelse har også flere spillere på utgående kontrakt forlenget med klubben.

Viking har i sin jakt etter trener sett etter en ung, ambisiøs trener helst bosatt i regionen som kan fortsette jobben med å videreutvikle både enkeltspillere og laget. Det har vært viktig å finne en trener som vet hva det vil si å jobbe med små ressurser og som kan videreføre filosofien og den gode treningskulturen som har fått oss til Rema 1000 ligaen.

Styreleder Tor Henrik Knutssen sier dette om ansettelsen
Vi har kjørt en grundig prosess og er glad for at ny hovedtrener nå er på plass. Basert på våre verdier og der vi befinner oss som klubb mener vi Scott vil passe godt i vår unge ambisiøse spillergruppe og kan videreføre den filosofi som har ført oss til Rema 1ooo ligaen. Vi er glad valget av Scott har blitt godt tatt imot av spillergruppa og at flere spillere umiddelbart signerte når ansettelsen ble kunngjort. Det Scott mangler av erfaring er vi overbeviste om at han vil ta igjen med sin lidenskap for håndballen og sin store arbeidskapasitet.   

Scott Harrington
Viking Stavanger er en tradisjonsrik klubb jeg har fulgt med spenning de siste årene. Klubben med Gjerde i spissen har gjort en fantastisk jobb ved å bygge et kollektiv som nå skal kjempe mot norges beste, og jeg gleder meg til å ta fatt på den utfordring sammen med guttene. Det finnes et solid miljø og kultur i klubben og det kommer til å ble helt avgjørende foran neste sesong.

Helgi Hildarson Høydal (kaptein)
Scott er en engasjert trener som jeg har hørt mye godt om. Jeg har kjent Scott noen år blant annet hvor han var trener for vårt landslag på Færøyene og har alltid likt typen han er. Han er en no-nonsense mann og er et vandrende håndballeksikon. Jeg har stor tro på at Scott kan utvikle laget videre både med å gjøre oss individuelt bedre og drive den energien vi har i laget videre.

Kontaktpersoner
Styreleder Tor Henrik Knutsen, 905 69 474
Scott Harrington, 468 88 802

Trenerbakgrunn.

CV

2015 – 2017 – Landstræner, Færøerne, med flere EM og VM kvalifikations runde 

2017 – 2018- Assistant landstræner, Kina, VM Slutrunde 2017

2018 – 2020- Hovedtræner, Sola Håndball

2018 – Idrett lærer, Wang Ung Sandnes

Uddanelse 

Bachelor – Sport-Science, med specialitet i Træner udvikling

Master – Performance Idrett, med specialitet i Elite-træner rollen