Jonas blir i Viking – Ryger

Jonas blir i Viking

Vi er svært glad for at Jonas Gunnarsson Djuurhus har signert ny kontrakt og blir Vikingspiller også neste sesong. Å få en ny nøkkelspiller på plass før vi vet utfallet av årets sesong er svært viktig når neste sesongs lag skal settes sammen.

Jonas i velkjent driv
Foto: Nanco Hoogstad

Jonas kom til Viking første gang i 2. halvdel av 2018/19 sesongen. Han ble en stor bidragsyter til at vi i vår debutsesong i 1. divisjon gjorde en god vårsesong og holdt oss langt unna nedrykksstriden. Jonas var da sterkt ønsket med videre, men da hans samboer befant seg i lykkelige omstendigheter ble det retur til Danmark og spill for den danske 1. divisjonsklubben Høj.

Foto Svein Erik Fylkesnes

Når vi rykket opp i fjor var Jonas en av de spillerne vi gjerne ville ha tilbake. Heldigvis var Jonas sine inntrykk og erfaringer fra sist opphold i Stavanger gode og veien tilbake til Stavanger kort. Med seg til Stavanger denne gang har Jonas både samboer Hildur og deres barn.

Trener Scott Harrington hadde et sterkt ønske om å få beholde Jonas videre og sier dette om hvorfor han er sterkt ønsket med videre:
«Jonas har på kort tid vokst inn i rollen som angrepsanfører. Med Jonas på plass har vi både sikret en meget god playmaker og en av nøklene til neste sesongs spille-konsept».

Jonas i hjemmekampen mot Elverum
Foto Øyvind Andersen

Jonas har hatt fin utvikling og har vist et svært høyt toppnivå. Spesielt husker vi hjemmekampen mot Kolstad hvor han herjet med svimle trøndere og noterte seg for 7 mål. At håndballferdighetene ikke er glemt viste han også i de 3 kvalifiseringskampene Færøyene spilte i siste internasjonale uke. Spesielt bortekampen mot Ukraina viste han hvor god han er på sitt topp nivå. Nå gleder vi oss over at han blir å se i Stavanger Idrettshall også neste sesong.

Jonas sier dette om hvorfor han nå velger å bli i Stavanger ytterligere et år:
«Jeg er svært fornøyd med den rolle jeg har hatt i laget i år hvor jeg har fått mye ansvar. Samtidig så trives familien veldig bra i Stavanger og jeg ville derfor bli med videre. Jeg har stor tro på det prosjekt vi holder på med og at vi skal klare å etablere oss i Rema 1000 ligaen, men vi må være bevisste på at det krever god mentalitet og hardt arbeid i hverdagen,