Jonas med på juniorlandslaget – Ryger

Jonas med på juniorlandslaget

I går kom uttaket til juniorlandslagets samling i Frankrike 13-17. april og med i troppen er vår høyrekant Jonas Løge som med det kan få sin debut på juniorlandslaget. I troppen er også to i vårt støtteapparat. Eirik Garnvik fra Stavanger Idrettsklinikk er vår faste fysio mens Håkon Halvorsen er vår fysiske trener, en rolle de også har på landslaget.

Jonas er eneste debutant i 16 mannstroppen Vidar Gjesdal og Fredrik Ruud tok ut fredag. Jonas kom til oss i høst på utlån fra Nærø når vi fikk skadeproblemer på høyrekantposisjon. På kort tid etablerte Jonas seg på laget og har levert flere gode kamper. Han har vist seg som er god avslutter og ikke minst en «kald fisk» som ikke nøler med å ta mulighetene i situasjoner hvor kamper skal avgjøres. Legg til at han er treningsvillig og jobber målrettet for å ta nye steg og så er det ekstra kjekt å se at han blir belønnet med landslagsplass.

Jonas i kampen mot Sandnes. Foto: Hans Lie

Jonas leverte sine saker bra på Nærbø sitt rekruttlag i 2. div før han tok turen til Viking for å prøve seg ut på et nivå høyere. Nivået i 1. div tok Jonas fort og han har i løpet av det halve året han har vært hos oss utviklet seg stort og levert prestasjoner på et stabilt høyt nivå, så høyt at han nå blir belønnet med plass på juniorlandslaget.

Landslagene har to årig sykluser, dvs at på juniorlandslaget er det spillere født i 2002 og 2003 som deltar. Jonas er født i 2003 og får nå testet seg ut i 4 nasjoners turneringen i Frankrike der Norge, Frankrike, Danmark og Egypt deltar. Norge spiller første kamp mot Frankrike 14.04. Utfallet av denne og kampen Danmark/Egypt avgjør hvem som blir motstander 16.04.

Det blir Frankrike i påske også på vår fysio Eirik Elnan Garnvik.
Foto Svein Erik Fylkesnes

Vi gratulerer Jonas med uttaket og ønsker lykke til i Frankrike. For oss som klubb er det kjekt å se at spillere som kommer til oss for utvikle seg videre tar nye steg, det er en fin bekreftelse for oss når vi som klubb at det vi holder på med gir resultater.